Українцям хочуть дозволити продавати скільки завгодно автомобілів на рік без податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям хочуть дозволити продавати скільки завгодно автомобілів на рік без податків

2395
Українцям хочуть дозволити продавати незалежно від кількості рухоме майно у вигляді легкового автомобіля, мотоцикла, мопеда без сплати податку на дохід. Але це буде стосуватись тільки тих випадків, коли вартість транспортного засобу нижча від вартості, за якою його придбано платником податку.
Такі положення містяться у законопроекті, зареєстрованому у ВР депутатом Ігорем Мірошниченком (ВО “Свобода”).
“В нашій державі, як і в багатьох країнах світу, спостерігається тенденція зниження вартості транспортних засобів після їх придбання та певного використання. Це зумовлене комерційними, технічними та іншими обставинами, які впливають на ціноутворення автомобілів.
За таких обставин український громадянин, який придбав автомобіль для власних потреб і певний час ним покористувався, продавши його, отримає меншу суму коштів, ніж він витратив на його придбання. У такому випадку статки громадянина зменшаться, тобто особа втрачає, і рух коштів у даній ситуації фактично не може визнаватися доходом. Тому, стягнення податку у такій ситуації є економічно не обґрунтованим та несправедливим”, – йдеться у законопроекті.
Наразі українці не сплачують податок від продажу транспортного засобу тільки у тому випадку, якщо протягом одного звітного (податкового) року було продано тільки один автомобіль. За дохід від продажу двох і більше об’єктів рухомого майна сплачується податок за ставкою 5%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас