Форекс - огляд ринку за вівторок і прогноз на середу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Форекс - огляд ринку за вівторок і прогноз на середу

Валюта
203
Вчорашній день таїв чимало сюрпризів: провівши азіатську і європейську сесію в режимі корекції, валюти активізувалися з відкриттям США. Найбільше порадувала EUR/USD, яка підійшла дуже близько до ключового рівня опору 1,35. У підсумку, пара завершила торгову добу зовсім недалеко від цієї області, а GBP/USD підібралася до 1,5759.
EUR/USD півдня утримувалася в рамках 40-пунктового діапазону, почавши торгову добу на рівні 1,3453 і з’їхавши до мінімуму 1,3413 під час європейської сесії. Зростання індексу споживчої довіри GFK Німеччині до 5,8 проти 5,7 у попередньому місяці, не змогло відновити попит на пару. Проте з приходом американської сесії гравці почали готувати позиції до головної події тижня – засідання FOMC з монетарної політики, що і допомогло парі повернутися в район 1,3490.
GBP/USD знаходиться в режимі корекції після невдалих спроб пройти нижче 1,5680, однак ми вважаємо, що потенціал зростання у пари досить обмежений, враховуючи слабку економічну картину, яку малює статистика. Пара відкрила день на 1,5689, дісталася до максимуму 1,5772 і втратила лише 10 пунктів до закриття торгів.
USD/JPY трохи втихомирилася, зрозумівши, що на поточний момент рівень 91,00 становить досить сильний опір. Пара протягом дня торгувалася в рамках 50-пунктового діапазону, не зреагувавши на вихід досить слабких економічних звітів зі США.
Прогноз на середу, 30 січня 2013 року
Сьогодні зосередимося на події, яка змогла розворушити валюти ще вчора ввечері. Незважаючи на те, що ніхто не очікує ні змін в монетарній політиці FOMC, ні прес-конференції, ні перегляду економічних прогнозів, в ньому все ж є одна невелика родзинка. Новий склад може обіцяти сюрпризи, так як серед членів Комітету з’явилися «темні конячки», яких ринок ще не встиг зарахувати ні до стану «яструбів», ні до стану «голубів».
Цілком можливо, що з відходом надагресивного Лекера всі надії на вихід із QE3 протягом цього року випаруються, незважаючи на те, що на зміну прийдуть два помірні «голуби» (Еванс і Розенгрен) і два помірні «яструби» (Джордж і Буллард). До речі, з приводу Булларда досі присутні деякі сумніви, хоча в його недавніх промовах про небезпеку інфляції та темпи зростання на рівні 3,2% в 2013 році можна угледіти лише бажання прикрити програму кількісного пом’якшення. Якщо супровідна заява FOMC все ж буде скоригована в бік більш явної агресії, чекайте відновлення USD в таких парах, як EUR/USD, GBP/USD і USD/JPY.
«Валютні війни» тільки починаються, саме тому ієна притихла в діапазоні в очікуванні резолюцій з боку Федрезерву. Чим агресивнішою буде ФРС і м’якшим буде Банк Японії, тим більше шансів побачити 100,00 по USD/JPY вже в першому півріччі.
Що стосується EUR/USD, тут динаміка менш прогнозована, враховуючи велику кількість різноспрямованих факторів. Крім того, ще до FOMC зверніть увагу на релізи ВВП і дослідження рівня зайнятості приватного сектора США від ADP. Ринок буде особливо уважний після вчорашніх слабких показників споживчої довіри. Якщо і тут інвесторів наздожене розчарування, можна буде побачити пробій 1,35 з подальшим рухом до 1,3520. Однак так само швидко пара може повернутися знову нижче даної позначки вже на FOMC.
За матеріалами:
forexclub
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас