"Автоцивілка" в УкраЇні може подорожчати на третину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Автоцивілка" в УкраЇні може подорожчати на третину

1696
З 5 лютого набувають чинності поправки до закону про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності автовласників (ОСЦПВ). Фінансисти прогнозують подорожчання «автоцивілки» одразу на 25-30%
Як пише «Деловая столица», Моторне (транспортне) страхове бюро України (МТСБУ) передало в Нацфінпослуг пропозиції щодо підвищення базового платежу з «автоцивілки». «За цим документом базова вартість поліса збільшується з нинішніх 180 грн. до трохи більше 300 грн. Навряд чи регулятор погодиться на подорожчання відразу на 50%, але на 25-30% поліси, швидше за все, піднімуться в ціні», – розповіло виданню джерело в Нацкомісії. Офіційно чиновники підвищення вартості ОСЦПВ поки не прогнозують. «Створюється робоча група, яка розгляне аргументи МТСБУ щодо зміни вартості полісів обов’язкового страхування відповідальності автовласників.
Приводом для подорожчання «автоцивілки» став закон №5090, що набирає чинності з 5 лютого 2013 р., який ВР ухвалила 5 липня 2012 року, з новими правилами виплат. Зміни стосуються відшкодувань по життю і здоров’ю потерпілих у ДТП.
Так, за договорами укладеними після 5 лютого, будуть виплачуватися уже фіксовані суми.
Передбачені зміни суми значно більші від тих, які страховики платили за життя і здоров’я досі.
Згідно з підрахунками Української федерації страхування, через новий закон обсяг виплат по здоров’ю потерпілих збільшується більш ніж в 20 разів – до 400 млн. грн.
Страховики впевнені, що у зв’язку зі змінами в законі, просто необхідно підвищити базовий платіж приблизно на 30%, інакше компанії, які продовжать працювати по ОСЦПВ, почнуть банкрутувати.
Разом з тим, інші учасники ринку вважають, що такі прогнози перебільшені, так як багато СК демпінгують, пропонуючи клієнтам нічим необґрунтовані знижки.
У будь-якому випадку вирішальне слово за Нацфінпослуг. Регулятор зобов’язаний оголосити про своє рішення протягом 60 днів з моменту отримання пропозицій МТСБУ. Якщо Нацкомісія не затвердить пропозиції страховиків, базова вартість полісів залишиться незмінною.
За матеріалами:
Деловая Столица
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас