Форекс - огляд ринку за тиждень з 20 по 25 січня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Форекс - огляд ринку за тиждень з 20 по 25 січня

Валюта
162
Динаміка американського долара відносно основних світових валют в період з 21 по 25 січня виявилася досить гучною і волатильною, так як інформаційний фон виявився насиченим і суперечливим. Макроекономічна статистика з єврозони продовжувала поліпшуватися, провокуючи збільшення попиту на ризикові активи, а в Азії підсумки засідання Банку Японії від початку розчарували учасників валютного ринку. Ключової макроекономічної статистики зі США в цей період опубліковано не було, але дані, які виходили, здебільшого носили позитивний відтінок, натякаючи на прискорення темпів зростання найбільшої економіки світу та скорочуючи шанси на те, що третій раунд кількісного пом’якшення виявиться затяжним. Відповідно, долар так і не зміг суттєво змінити своїх позицій за підсумками тижня. Ближче до другої половини дня в п’ятницю 25 січня індекс американської валюти USDX втрачав за його підсумками 0,2%.
Для учасників торгів по єдиній європейській валюті тиждень був насиченим на знакові релізи. Ifo і ZEW опублікували свої звіти щодо індексів ділового оптимізму в Німеччині і єврозоні, які виявилися дещо кращими за очікування, але значно не вплинули на загальну фундаментальну картину. Індекси зафіксували зростання ділового оптимізму і вкотре підтвердили обґрунтованість надій на відновлення зростання в регіоні в другій половині 2013 року. Пара EUR/USD, яка значно посилилася в останні місяці, спочатку ігнорувала ці релізи, продовжуючи коливатися в області 1,3250-1,34. Однак, в четвер увечері зробила спробу відновити висхідний тренд, а в останній день тижня і зовсім подолала опір 1,34, досягнувши позначки 1,3480.
Британський фунт очікувано відчував себе невпевнено. Негативні прогнози щодо економіки Великобританії стримують можливості його зростання проти долара. Не змінили настроїв учасників і протоколи останнього засідання Банку Англії, які показали, що регулятор не поспішає вносити зміни в грошово-кредитну політику. Більше того, дані щодо ВВП за четвертий квартал, що виявилися гіршими за прогнози, посилили тиск на стерлінг. Відповідно крос-курс EUR/GBP продовжив своє зростання.
Динаміка пари AUD/USD здебільшого визначалася поведінкою долара США уздовж всього ринку. Індекс споживчих цін, що вийшов в середу 23 січня, просигналив про зниження цінового тиску, надавши місце для подальшого зниження ставки Резервному банку Австралії. Відповідно, «австралієць» втрачав позиції і зі свого боку. На закритті тижня пара AUD/USD котирувалася зі зниженням на 0,6% в області 1,0450.
Японська ієна робила спробу посилитися після того, як протоколи останнього засідання Банку Японії продемонстрували невисокий рівень прагнення регулятора брати участь в планах Сіндзо Абе щодо боротьби з дефляцією. Однак, у квітні-березні новий прем’єр отримає можливість замінити Ширакава на когось зі своїх однодумців, і напевно зможе домогтися виконання своїх заявлених цілей. Ієна після певного зростання знову повернулася до падіння і продовжує рухатися до позначки 95,40 проти долара.
Прогноз на тиждень, 28 січня – 1 лютого
Наступний тиждень стане дуже важливим для долара США і буде багатим на макроекономічні релізи та події. Комітет з відкритих ринків ФРС США проведе своє чергове дводенне засідання, підсумки якого будуть опубліковані в середу о 23.15 МСК. У цей же день о 17.15 МСК побачить світ реліз щодо нових робочих місць в несільськогосподарських секторах США за версією ADP Inc., а в п’ятницю Бюро трудової статистики озвучить аналогічні дані, а також цифри щодо рівня безробіття.
Економічна статистика зі США останнім часом носить позитивний характер, регулярно підкреслюючи той факт, що економіка дещо прискорюється. Сповільнити її не змогли навіть побоювання щодо проблеми фіскального обриву. Ми вважаємо, що вищевказані звіти будуть посилати аналогічні сигнали. На цьому тлі можна чекати зростання на фондових майданчиках і певне посилення тиску на долар протягом тижня.
Для європейської валюти економічний календар наступного тижня, по суті, є порожнім. Ніяких значущих релізів на цей період не заплановано. Пара EUR/USD буде спонукувана новинним фоном по долару США і технічним аналізом. У разі якщо в перші дні тижня вона зможе закріпитися вище позначки 1,34, то матиме всі шанси відновити свій висхідний тренд. Найближчою метою тут стане опір в області 1,3550, хоча не виключено і рух вище цієї позначки. Від коротких позицій ми поки рекомендуємо утриматися.
Британський фунт переживає свої далеко не найкращі часи. Тиск на стерлінг з боку макроекономічної статистики і високого рівня невизначеності зараз настільки великий, що пара GBP/USD розриває традиційно тісну кореляцію з EUR/USD. Ми рекомендуємо тут утримуватися від довгих позицій. Певним інтересом можуть володіти купівлі крос-курсу EUR/GBP, який може досягти позначки 0,8625. Основною подією тижня стане публікація звіту щодо Індексу промислового виробництва в п’ятницю о 13.30 МСК.
Пара AUD/USD за відсутності важливих макроекономічних новин з Австралії буде рухатися в залежності від поведінки долара уздовж всього ринку. При цьому ми б хотіли підкреслити слабкість австралійської валюти в світлі постійного ослаблення грошово-кредитної політики з боку Резервного банку. При існуючому невисокому рівні волатильності і в періоди зміцнення долара найкраще утримуватися від участі в торгах за цим курсом.
Японська ієна, як і раніше, заряджена на зниження. Зупинити її падіння не змогли навіть підсумки, що розчаровують, засідання Банку Японії, який побічно позначив прагнення всіляко гальмувати плани Сіндзо Абе з впровадження грошово-кредитної політики в стилі ФРС США. Ми вважаємо, що USD/JPY продовжить своє довгострокове зростання до мети 95,50. На цьому шляху вона продовжить регулярно коректуватися, що вимагає підвищеної уважності при відкритті довгих позицій.
За матеріалами:
forexclub
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас