Янукович увійшов до списку 170-ти найвідоміших поляків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович увійшов до списку 170-ти найвідоміших поляків

4510
Президент України Віктор Янукович увійшов до списку найбільш відомих поляків, так як у нього є польське коріння, повідомила організація Polski Network.
Зокрема, бабуся по лінії батька голови держави народилася у Варшаві, а батько родом з села Януки Вітебської області Білорусі. Крім того, бабуся Янукович Кастуся Іванівна походила з Вільнюса, а її предки були литовськими поляками.
Варто відзначити, що всього в списку відомих поляків 170 осіб. Серед інших іноземців до нього потрапили французька актриса Жюльєт Бінош, російський політик Сергій Ястржембський, білоруський економіст Ярослав Романчук, японський винахідник Акіра Фухімото і один із засновників Apple Стів Возняк.
Подібний список організація Polski Network склала, щоб пропагувати ідеї популярних людей з польським корінням і зібрати воєдино відомих фахівців у різних сферах.
Як повідомлялося, міністри закордонних справ України і Польщі Леонід Кожара та Радослав Сікорський домовилися про тісну взаємодію з метою належної підготовки саміту Україна-ЄС 25 лютого 2013 р. і якнайшвидшого підписання Угоди про асоціацію.
Раніше Янукович і Коморовський напередодні Нового року обговорили питання євроінтеграції України.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас