В Україні найбільше ДТП траплялось по середах, а випадків хуліганства - по понеділках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні найбільше ДТП траплялось по середах, а випадків хуліганства - по понеділках

1370
Багато людей вірять у гороскопи і чекають “підходящого” моменту для ухвалення важливого рішення або для початку подорожі. Виявилося, що прикмети можуть поширюватися ще й на автомобілі. Щоб визначити, які дні вимагають від водіїв підвищеної концентрації та уваги до своїх машин, фахівці страхової компанії “Allianz Україна” проаналізували статистику страхових подій за договорами автострахування в минулому році.
У 2012, як і роком раніше, з усього тижня найнесприятливішою для автолюбителів виявилася середа. У цей день траплялося не тільки найбільше страхових випадків загалом – 22,3%, але й найбільше ДТП зокрема – 22,1%. Друге місце за кількістю автонеприємностей дісталося понеділку з часткою 17,3%. Зате цей день лідирує за кількістю подій, причиною яких стали протиправні дії третіх осіб (ПДТО). Саме по понеділках клієнти компанії частіше, ніж в інші дні, знаходили свої авто з розбитими хуліганами склом, дзеркалами і фарами, а також з подряпаним кузовом або іншими ушкодженнями. Третім за напруженістю став четвер з показником 16,2% всіх страхових випадків.
Серед буднів найменш шкідливим днем виявилася п’ятниця, на частку якої припадає 14,4% всіх автопригод і 15,0% аварій. Суботам і неділям дісталися останні місця в рейтингу – 9,3% і 5,0% усіх страхових випадків відповідно.
“Я рекомендую всім автомобілістам пам’ятати, що причиною ДТП стає не день тижня, а необережність під час керування машиною. Упевнений, що уважний водій, який тверезо оцінює ситуацію на дорозі, не відволікається на сторонні заняття і не випробовує долю, успішно добереться куди завгодно, незважаючи на календар”, – зазначив Анатолій Климюк, директор департаменту врегулювання збитків СК “Allianz Україна”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас