Форекс - огляд ринку за вівторок і прогноз на середу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Форекс - огляд ринку за вівторок і прогноз на середу

Валюта
202
Веселий видався день в плані подій і валютних реакцій. Низка чуток, подій і економічних показників викликали різкі коливання в рамках не такого вже великого діапазону, привівши в хаос позиції “биків” і “ведмедів”. У підсумку, EUR/USD закрила день в районі 1,3290, а GBP/USD – в районі 1,5860.
Крім інтриг з Банком Японії у EUR/USD були і свої трагедії. Пара потрапила під удар на чутках, що ЄЦБ залишає відомий «яструб» Вайдман. Тут же була досягнута позначка 1,3266, однак розворот не змусив себе довго чекати – Бундесбанк швидко розвіяв усі сумніви, назвавши ці розмови «повною нісенітницею». Крім того, підтримку парі надали досить сильні дані ZEW, підтвердивши зміцнення індексу до позначки 31,5 проти прогнозу 12,2. Вони допомогли цінам відновитися в район 1,3360, однак до завершення торгів динаміка EUR в кросі з JPY все ж вилилася в зниження EUR/USD в район 1,3310.
GBP/USD намагалася прямувати за ринковими тенденціями, проте пара навіть змогла трохи зміцнитися за підсумками дня. Почавши торгову добу з рівня 1,5827, пара скотилася до мінімуму 1,5808, але потім поповзла вгору, досягнувши локального максимуму 1,5882 і завершивши торги на 20 пунктів нижче.
Природно, головним каталізатором стало засідання Банку Японії, на якому підтвердилося, що цільовий рівень інфляції буде піднято до 2%, і навіть було ухвалено рішення розпочати необмежену за термінами та обсягами QE. Початковою реакцією USD/JPY, природно, стало зміцнення до максимуму 90,17, проте далі пара не пішла у зв’язку з технічними факторами (фіксація прибутку) і розчаруванням інвесторів, які очікували більш чіткого плану дій. Ціни скотилися до мінімуму 88,36 за кілька годин і відновилися лише до 88,66 на закритті.
Прогноз на середу, 23 січня 2013 року
Вчорашній день був важким для багатьох трейдерів у зв’язку з різкими коливаннями валют, які могли спровокувати спрацьовування стопів по обидва боки поточного діапазону. Попереду нас чекає ще більше волатильності, враховуючи непередбачуваність настроїв і коментар офіційних осіб. Розмови про Вайдманна вже викликали великі розпродажі, так що не виключено, що саме з боку політиків ми отримаємо нові каталізатори рухів.
З технічного боку, EUR/USD знайшла непоганий рівень підтримки в районі 1,3260/70, і навіть нова хвиля втечі з ризикових активів і різке ослаблення EUR/JPY не допомогли в пробої. Таким чином, за наявності відповідного каталізатора пара може знов спробувати прорвати 1,34.
У GBP/USD сьогодні будуть більш конкретні каталізатори. Зверніть увагу на публікацію протоколу минулого засідання MPC: підтвердження, що в умовах досить високих рівнів інфляції влада не зважиться на додаткове стимулювання, може тимчасово підтримати пару. Інтерес становить і ринок праці. Кількість безробітних демонструвала поступове зниження протягом останніх місяців, і якщо тенденція продовжиться, наша мета на 1,59.
І наостанок, про Японію. Так, планка щодо інфляції підвищена, проте рішення не було одноголосним (2 члени ради висловилися проти занадто високого рівня). Крім того, Банк Японії залишив для себе шляхи відходу: не позначив стратегії досягнення 2%-вого показника, та ще й оголосив, що реалізація QE відкладається до січня 2014 року. А що ж буде протягом поточного року? Занадто багато обіцянок і мало дій. Сталося те, чого ми боялися: Сіракава не готовий до радикальних дій в кінці свого терміну. Триразова невдала спроба зафіксуватися вище 90,00 може означати неминучий відкат в район 88,00. Тепер вся надія на Штати – тільки американські релізи можуть підтримати відновлення пари, або ж чекаємо до квітня, коли Банк Японії очолить новий більш амбітний голова.
За матеріалами:
forexclub
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас