Як програміст заробляв сотні тисяч за допомогою дешевої праці китайців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як програміст заробляв сотні тисяч за допомогою дешевої праці китайців

11552
Програміст, який працював у великій американській компанії, справлявся з робочими завданнями оригінальним чином: віддавав свої завдання «на субпідряд» китайським програмістам, а сам в офісі займався речами, далекими від роботи: переглядав соціальні мережі, відео на YouTube. На оплату праці китайців йшла десь одна шоста його шестизначної річної зарплати.
Цей кейс (назва компанії не публікується) опублікувала служба безпеки американського оператора Verizon, так що це не розіграш і не першоквітневий жарт. На даний момент за посиланням текст недоступний, але він зберігся в кеші Google. Як свідчить аналіз історії браузера героя кейса, типовий день цього програміста (умовно названого «Боб») проходив таким чином: з 9:00 ранку прибути на роботу і проводити час, читаючи Reddit і дивлячись відео про котиків.
Об 11:30 – поснідати, потім – о 13:00 провести час на eBay, о 14:00 – заглянути на Facebook і LinkedIn, о 16-30 відзвітувати перед керівництвом електронною поштою про роботу і о 17-00 – піти додому. «Боб» заробляв сотні тисяч доларів на рік, але китайській фірмі, яка робила за нього роботу, за послуги виплачував близько $50 тис. на рік. При цьому, в своїй компанії він отримував відмінні відгуки про роботу за останні кілька років поспіль і був названий найкращим розробником: його код був акуратним, ретельно і уважно написаним. Крім того, він здавав свою роботу вчасно. Він писав на C, C++, Perl, Java, Ruby, PHP, Python.
Все це розкрилося досить несподівано, коли ця компанія звернулася до Verizon з проханням перевірити ненормальну активність в VPN-логах: відкрите з’єднання з Шеньяном, Китай. Послідовно аналізуючи ситуацію, фахівці з безпеки встановили, що віруси не мають до цього ніякого відношення, і що програміст сам віддав свої дані китайській фірмі, щоб її фахівці могли логінитися і працювати під його ім’ям.
Нагадаємо, за прогнозами, через кілька років в Україні катастрофічно не вистачатиме IT-фахівців, вважає директор «Luxoft Україна» Дмитро Кушнір. Оскільки вже сьогодні випускники шкіл при вступі до вузів, як правило, вибирають гуманітарні спеціальності, які не вимагають фундаментальної математичної підготовки.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас