Великий брат слідкує за тобою: чи готові українці показати Податковій свої сторінки у соцмережах? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великий брат слідкує за тобою: чи готові українці показати Податковій свої сторінки у соцмережах?

5735
На початку тижня намітилася найпопулярніша новина на найближчі кілька днів – Податкова планує перевіряти сторінки українців в соцмережах.
Така ініціатива не випадкова: недавно киянка задекларувала продаж автомобіля “Бентлі” за 500 гривень за вартості 720 тисяч, і тепер зобов’язана заплатити 110 тисяч податку. Хапати за руку при купівлі товарів ніхто не збирається – українці, що люблять похвалитися своїми покупками в соцмережах, самі створять привід для спілкування з держорганом.
Чи раді українці перспективі бути перевіреними Податковою, або ж не готові давати звіт про те, звідки у них нові телефони – в найцікавіших коментарях з Форуму на FINANCE.UA. Орфографія і пунктуація коментарів збережені.
stewardtz – я ось одного не розумію – наявність у мене дорогого телефону і відсутність офіційної зарплати зовсім не означає, що вона в мене є, але неофіційна. Це взагалі хтось збирається доводити, шукати якісь докази, розслідувати!? Або факту повідомлення в соцмережі вже досить?
Kanarej – Та господи, якщо хтось сфоткався поряд з Бентлі, то це не означає, що Бентлі його :))). Те ж і з ноутбуком наприклад, фіг що доведуть.
vladim_a – Наявність у Вас телефону означає:
1. Подарунок – декларуйте, платіть
2. Купівля – є доходи, декларуйте, платіть
3. Оренда – є доходи, декларуйте, платіть
4. Безкоштовна оренда – оцініть вартість оренди, вважайте “додатковим благом”, декларуйте, платіть.
Я вважаю, на будь-який випадок щось знайдеться
Тому краще користуйтеся на здоров’я, але не хваліться!
odessit2007 – наявність у вас телефону просто означає наявність у вас телефону… от і все… в нашій країні ви не зобов’язані декларувати витрати… ну немає такого зв’язку в нашому законодавстві принаймні прямого… тому і доводити громадянин нічого не зобов’язаний…
немає факту правопорушення… купівля телефону ним не є…
picalldi – Ось чому в нашій країні я ніколи не реєструюсь під своїм справжнім ім’ям і не викладаю особисті фото…
Faceless – Власне, як підтвердження наступного:
- Нема чого випендрюватися, навіть в інтернеті – ні доходами, ні майном
- Зберігати анонімність, а не викладати всю особисту інфу на огляд
- Про свої доходи і покупки взагалі краще не знати нікому, навіть родичам. Максимум – найближчі члени родини. Спати спокійно будуть, і заздрості, і самовдоволення менше.
Взагалі, якщо людина – не вівця залякана, то на підставі таких “даних” Податкова нічого не доведе і не ініціалізує.
roman tr. – щоб відсікти посилання розумних фізиків на “накопичення минулих періодів”, для початку треба провести податкову амністію, і змусити ці “накопичення” декларувати, нехай навіть і за 0% ставкою. тільки після цього вже можна починати обґрунтовано жучити за дорогі покупки.
ak-alexey – Уявив ситуацію…
Я посварився з товаришем і, наприклад, чогось з ним не поділив.
Відкриваю сторінку в Фейсбуці під його ім’ям. Фотки дістати не проблема – з реальної сторіночки Однокласників, наприклад. І починаю на сторіночку викладати все нібито придбане майно і нібито відвідані дорогі курорти в останній рік…
І що, йому доведеться за все це “задоволення” платити?
257oliuH – Простий приклад.
Ви успішний менеджер, проте у зв’язку зі світовою кризою вас звільняють з ради директорів, виплативши золотий парашут 100500 доларів США на ваш офшорний рахунок.
Бажаючи відзначити старт нового періоду в житті, ви відлітаєте з дружиною і дітьми на відомі острови в Індійському океані в готель One&Only, вілла 12500дол/доба.
1 вересня синочок постить вконтакті запис “Як я провів це літо” з фотографією щасливої сім’ї.
Питання – чи потрапить запис синочка в поле зору податкової?
Ось такі думки у наших постійних читачів. Ми в свою чергу радимо не забувати, що хоч інтернет і відкритий простір, але деякі речі про себе все ж не варто робити “народним надбанням”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас