Виявлений розумний вірус, який 5 років крав секретні дані держорганів, НДІ і корпорацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виявлений розумний вірус, який 5 років крав секретні дані держорганів, НДІ і корпорацій

6469
Експерти з комп’ютерної безпеки виявили вірус, за допомогою якого хакери з 2007 року крали конфіденційні документи, в тому числі біля урядових організацій. Про це повідомляється на сайті «Лабораторії Касперського».
«Основною метою кіберзлочинців стали дипломатичні та урядові структури по всьому світу. Однак серед жертв також зустрічаються науково-дослідні інститути, компанії, що займаються питаннями енергетики, в тому числі ядерної, космічні агентства, а також торговельні підприємства», – йдеться в прес-релізі.
Цілі хакерів знаходилися переважно в країнах Східної Європи, у колишніх республіках СРСР і в країнах Центральної Азії, хоча деякі жертви виявлені і в Західній Європі, і Північній Америці, відзначають експерти.
Red October володіє деякими унікальним рисами, які змушують фахівців говорити, що «ні з чим подібним вони раніше не стикалися».
Так, програма відстежує підключення до комп’ютера USB-пристроїв і намагається витягти з них всі дані, в тому числі і стерті – за допомогою процесу відновлення. По-друге, вірус вміє переконливо прикидатися видаленим у разі його виявлення.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас