"Криза євро" все менше згадується у новинах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Криза євро" все менше згадується у новинах

1495
Фінансова буря, яка вирувала на європейських ринках більше трьох років, можливо, поступово сходить нанівець, свідчить дослідження агентства Bloomberg.
Агентство розглянуло кількість посилань на слова “євро” і “криза” на відстані не далі трьох слів один від одного у власних новинних матеріалах за період з кінця 2009 року, коли боргова криза вийшла за межі Греції. В останній робочий день минулого тижня, на який підраховані дані, це поєднання з’являється в повідомленнях агентства 100 разів.
При цьому середній рівень згадок за період з кінця 2009 року дорівнює 314 на добу, а їх максимальна кількість припала на 8 грудня 2011 року: в день зустрічі голів Європейського союзу це поєднання зустрічалося 758 разів.
“Найгірше, можливо, позаду, але виконати поставлені перед нами завдання буде непросто”, – заявив 10 січня 2013 року прем’єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер, який з 2005 року очолює групу керівників фінансових відомств єврозони.
Голова Європейського Центробанку Маріо Драгі сказав у той же день, що “з фінансової точки зору ми зараз повертаємося до нормального стану справ”.
Втім, нинішня динаміка може нічого не означати: на початку 2012 року також спостерігалося падіння інтересу до кризи євро, а в червні кількість новин на цю тему знову злетіла до 700 на день.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас