Форекс - огляд ринку за тиждень з 7 по 11 січня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Форекс - огляд ринку за тиждень з 7 по 11 січня

Валюта
194
Американський долар в період з 7 по 11 січня потрапив під серйозний тиск після того, як голова ЄЦБ Маріо Драгі заявив про наявність серйозних позитивних зрушень у фінансовому секторі єврозони. Він відзначив падіння прибутковості щодо низки облігацій проблемних країн, а також збільшення обсягу депозитів на рахунках у банківських системах Греції, Іспанії та Італії. Ця заява спровокувала масштабні розпродажі долара, що є традиційним захисним активом, і збільшення попиту на інструменти пов’язані з економічним зростанням, на всіх основних фінансових ринках планети. Відповідно, індекс долара USDX у другій половині дня в п’ятницю 11 січня втрачав, порівняно із закриттям минулого тижня 1,2%.
Єдина європейська валюта на цьому тлі подолала опір в області 1,3145-85 і впритул наблизилася до технічно важливої позначки 1,33. Значущої макроекономічної статистики, здатної підтримати її котирування, в цей період опубліковано не було. Тим не менш, виступ пана Тріше істотно вплинув на настрої учасників щодо євро, зарядивши їх значною часткою оптимізму. На закритті тижня пара EUR/USD котирувалася на рівні 1,3345, додавши за цей період 1,9%.
Британський фунт зберігав кореляцію з євро і зміцнювався проти долара, але цей рух носив досить невпевнений характер. Підсумки засідання Комітету з монетарної політики Банку Англії не принесли жодних приводів для оптимізму. Регулятор не вніс змін у грошово-кредитну політику. Опубліковані в п’ятницю дані щодо Індексу промислового виробництва за грудень збіглися з очікуваннями учасників ринку і вкотре підтвердили припущення про уповільненні британської економіки, яке триває. Пара GBP/USD в середині дня в п’ятницю 11 січня котирувалася на рівні 1,6125, додавши за тиждень близько 0,3%.
Динаміка австралійської валюти проти долара в цей період також визначалася здебільшого поведінкою «американця». До заяви пана Драгі пара AUD/USD коливалася в діапазоні 1,0470 – 1,0520, шириною всього 50 базисних пунктів, а після нього різко рушила вгору, досягнувши позначки 1,0570.
Японська ієна продовжує слабшати в очікуванні пакету економічних стимулів, який буде реалізований новообраним прем’єром. На цьому тижні він оголосив його подробиці і обсяг коштів, які будуть витрачені. Він складе 10,3 трлн. ієн (близько 115 млрд. доларів). Пара USD/JPY продовжила рух вгору і досягла позначки 89,15.
Прогноз на тиждень, 14 – 18 січня
У період з 14 по 18 січня в США буде опублікований цілий пакет значущої макроекономічної статистики, яка може вплинути на настрої учасників валютного ринку. Крім того, голова ФРС Бен Бернанке виступить з промовою в Університеті Мічигану (15 січня 01.00 МСК) щодо монетарної політики та особливості відновлення американської економіки після фінансової кризи.
У вівторок 15 січня о 17.30 МСК будуть опубліковані дані щодо роздрібних продажів за грудень. Традиційно цей індикатор має обмежений вплив на валютний ринок, але він може провокувати значні руху на фондових майданчиках, що позначиться на позиціях долара. Крім того, 16 січня о 17.30 МСК побачить світ звіт щодо Індексу споживчих цін. Комітет з відкритих ринків ФРС США під час останнього засідання обговорював терміни згортання програми кількісного пом’якшення, а тому звіт з інфляції може мати велике значення. Будь-яке несподівано високе зростання цін матиме шанси спровокувати зміцнення долара.
Для учасників торгів у парі EUR/USD основною подією тижня стануть підсумки аукціонів з розміщення десятирічних облігацій уряду Іспанії (протягом дня 17 січня). Ситуація на ринку боргового капіталу цієї країни значно стабілізувалася після заяви ЄЦБ про намір проводити інтервенції у разі потреби, а тому ми чекаємо успішного розміщення нового пакету позик. Тим не менш, будь-які негативні сюрпризи можуть чинити тиск на євро. З точки зору технічного аналізу пара EUR/USD знаходиться у висхідному тренді. У разі подолання опору 1,33 метою руху на цей тиждень стане позначка 1,35.
Британський фунт буде очікувати даних щодо інфляції (15 січня 13.30 МСК) і роздрібних продажів за грудень (18 січня 13.30 МСК). Динаміка цін поки не викликає серйозного занепокоєння в Банку Англії, а тому реакція на цей звіт може носити обмежений характер. Чого не скажеш про цифри з роздрібних продажів. Стерлінг може реагувати на них дуже серйозно. Останнім часом економіка Великобританії відчуває себе не дуже добре, а тому тут можливе посилення тиску на «британця» після виходу даних. З позицій технічного аналізу, в разі продовження ослаблення долара і зміцнення євро пара GBP/USD метою руху буде тримати позначку 1,63.
Динаміка австралійського долара проти конкурента зі США продовжить визначатися поведінкою «американця». Тим не менш, запланований на четвер о 4.30 ранку за московським часом звіт щодо ринку праці може вплинути на позиції австралійської валюти. Пара AUD/USD зараз стоїть в безпосередній близькості від найважливішого рівня опору в області 1,06. У разі його подолання для неї відкривається простір для формування імпульсу в бік 1,0860.
Японська ієна, як і раніше, буде заряджена на ослаблення. Однак, вона технічно вже дещо перепродана і відкриття довгих позицій у парі USD/JPY на нових максимумах бачиться заняттям ризикованим. Набагато більш привабливим виглядають купівлі під час корекцій від рівнів підтримки на годинних і чотиригодинних часових рамках. Метою поточного висхідного тренда є позначка 93,60.
За матеріалами:
forexclub
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас