Нардеп пропонує заборонити продаж сигарет та алкоголю до 21 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардеп пропонує заборонити продаж сигарет та алкоголю до 21 року

719
У Верховній Раді зареєстровано законопроект віце-спікера Руслана Кошулинського, який пройшов у парламент за списком ВО “Свобода”, про істотні зміни в правилах торгівлі алкоголем і сигаретами.
Як повідомляє прес-служба парламенту, законопроектом №1245 пропонується відокремити точки продажів алкогольних напоїв і тютюнових виробів від інших товарів, збільшити мінімальний вік покупців алкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів з 18 до 21 року; заборонити продаж алкогольних напоїв у радіусі 200 метрів від шкіл і дитячих садків, на території автозаправних станцій, з 22 години вечора до 8 години ранку (крім продажу на розлив у закладах громадського харчування) та особам, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння.
Законопроект передбачає обмеження кількості видачі ліцензій на роздрібний продаж алкоголю та тютюну залежно від кількості населення та значне розширення повноважень органів місцевого самоврядування з регулювання і контролю за роздрібним продажем алкогольних напоїв та тютюнових виробів.
Коментуючи законопроект, Кошулинський заявив, що на сьогоднішній день показники споживання алкогольної продукції і пива в Україні становлять реальну загрозу моральному і фізичному здоров’ю української нації. Він повідомив, що за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, в 2011 році Україна увійшла в п’ятірку країн з найбільшим рівнем споживання алкоголю на душу населення.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас