Інтернет-магазини повинні укладати договір купівлі-продажу з покупцями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інтернет-магазини повинні укладати договір купівлі-продажу з покупцями

3498
Інтернет-магазини повинні укладати договір купівлі-продажу з покупцями. Про це повідомили в прес-службі Держпідприємництва з посиланням на “Правила продажу товарів на замовлення та поза торговельними або офісними приміщеннями”.
На сьогоднішній день в законодавстві не дано визначення терміну «інтернет-магазин», зазначили у відомстві. Саме тому, на думку чиновників, товари через інтернет повинні продаватися за вимогами “Правил продажу…”.
Як пояснили у відомстві, зазначені Правила затверджені відповідно до Закону «Про захист прав споживачів», яким передбачено укладення договору на відстані.
«Договір, укладений на відстані, – договір, укладений продавцем із споживачем за допомогою засобів дистанційного зв’язку, до яких, зокрема, відноситься і мережа Інтернет» – йдеться в листі.
Згідно з Правилами, продаж товарів на замовлення – вид торгівлі, за якої споживач укладає договір купівлі-продажу товарів із продавцем на відстані за допомогою засобів дистанційного зв’язку або здійснює їх попереднє замовлення безпосередньо в продавця.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас