В Україні планують призначати пенсії батькам, які виховали 5 та більше дітей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні планують призначати пенсії батькам, які виховали 5 та більше дітей

1217
Кабінет міністрів підтримав пропозицію призначення пенсії за особливі заслуги перед Україною батькам, які виховали 5 і більше дітей.
Відповідні положення передбачені у проекті Закону України “Про внесення змін до статті 1 Закону України “Про пенсії за особливі заслуги перед Україною” щодо призначення пенсії батькам, які виховали 5 і більше дітей.
Як зазначила Міністр соціальної політики Наталія Королевська, чинним законодавством передбачено право на пенсію за особливі заслуги перед Україною лише матерям, які народили п’ятеро і більше дітей та виховали їх до шестирічного віку.
“Законопроектом пропонується поширити право на пенсію за особливі заслуги перед Україною також і на батька, який у разі смерті матері дітей або позбавлення її батьківських прав виховував п’ятьох або більше дітей до шестирічного віку. Це забезпечить соціальну справедливість по відношенню до таких батьків”, – зазначила вона.
Королевська наголосила, що запропонована норма відповідатиме ідеології Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, яким передбачено, що жінки, які народили п’ятеро або більше дітей і виховали їх до шестирічного віку, мають право на призначення дострокової пенсії. Крім того, за вибором матері або у разі її відсутності, така дострокова пенсія може бути призначена батьку. У разі ухвалення законопроекту Верховною Радою, витрати на його реалізацію у 2014 році складуть 1,4 млн. грн.
Нагадаємо, раніше Королевська заявила, що українські громадяни можуть розраховувати на підвищення мінімальної зарплати до 1000 євро, а пенсії – до 500 євро.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас