Почалось підключення підприємців до касової "електронної стрічки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Почалось підключення підприємців до касової "електронної стрічки"

Валюта
1868
Почалося підключення підприємців, які використовують касові апарати, до “електронної стрічки” – системи передачі даних про готівкові операції на сервери податкової служби.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства доходів і зборів.
Підприємці мають можливість подавати звітну інформацію в електронній формі до серверу податкової служби як шляхом придбання нової касової техніки, так і шляхом приєднання до вже існуючої техніки відповідних модемів для передачі даних.
При цьому вірогідність несанкціонованого доступу до наданої податковим органам інформації є мінімальною. Реєстратори розрахункових операцій повинні, згідно з вимогами, бути обладнані модулем безпеки Національної системи електронних платежів (НСМЕП) – спеціалізованим пристроєм у вигляді картки та плати для комп’ютера, який захищає дані від втручань. Орієнтовна вартість модуля безпеки НСМЕП, який буде реалізовуватись НБУ, становить 80 грн.
Обслуговувати систему зберігання та збору даних буде визначений Нацбанком України інформаційний еквайрер (аcquirer) – організація, яка надаватиме послуги з технічної підтримки та інформаційного обслуговування.
За оцінками фахівців Міндоходів, такий формат моніторингу розрахункових операцій значно скоротить податковий аудит підприємців – користувачів касових апаратів, адже усі розбіжності між поданою звітністю та первинною документацією виявлятимуться дистанційно та заздалегідь.
У бізнесу є півроку на адаптацію до нових вимог законодавства – протягом першого півріччя 2013 року до підприємців не будуть застосовуватися штрафні санкції за неподання такої звітності в електронній формі.
Загалом на обліку у Державній податковій службі України перебуває 152 тисячі суб’єктів господарювання, які зареєстрували 280 тисяч реєстраторів розрахункових операцій.
Нагадаємо, з 1 січня 2013 року в Україні набули чинності законодавчі норми, що впроваджують дистанційний моніторинг касових операцій. Новий сервіс був протестований в пілотному режимі наприкінці 2012 року та на сьогодні працює в штатному режимі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас