Форекс - огляд ринку за середу і прогноз на четвер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Форекс - огляд ринку за середу і прогноз на четвер

Валюта
275
Вчора ринок впав у сплячку з невеликим ухилом на зміцнення американського долара. Європейські валюти повільно дрейфували на південь. До закриття EUR/USD скотилася в район 1,3050, а GBP/USD – в область 1,6010.
EUR/USD пала жертвою частково зміцнення доларів, почасти слабких економічних даних. Як стало відомо з офіційної статистики Німеччини, в листопаді нескоригований з урахуванням сезонних чинників обсяг промвиробництва в країні скоротився на 2,9% р/р після падіння показника на 3.0% у жовтні. Крім того, в квартальному вирахуванні ВВП єврозони скоротився вже шостий раз поспіль. У 3 кварталі 2012 р. показник знизився на 0,1% проти -0,1% у минулому періоді. Пара відкрила день на 1,3079, досягла мінімуму 1,3036, завершивши день зовсім недалеко.
GBP/USD переслідувала по п’ятах колег, а економічні дані, що виявилися гіршими за прогнози, підлили олії у вогонь. У листопаді дефіцит балансу торгівлі товарами в Британії хоча й звузився від 9,487 млрд. фунтів стерлінгів до 9,164 млрд., аналітики розраховували, що дефіцит звузиться до 9,050 млрд.
У підсумку, пара відкрила день на 1,6054, досягла мінімуму 1,5991, і відкотилася трохи вище 1,60.
USD/JPY була головним драйвером торгів середи. Пара почала день на 87,05, спустилася до мінімуму 86.81, але зробила різкий розворот на розмовах про те, що Банк Японії розширить програму кількісного пом’якшення вже на найближчому засіданні. Потім до руху приєдналися інвестори, що біжать за поїздом, який відходить, і пара досягла денного максимуму 87,97, недалеко від якого і завершила торги.
Прогноз на четвер, 10 січня 2013 року
Отже, попереду засідання з монетарної політики від двох центробанків. Колись ці події були чи не найважливішими для валютного ринку, проте в поточному середовищі вони стають все менш впливовими. Єдине, що може і справді викликати реакцію – виступ керуючого ЄЦБ Драгі.
За грудень економіка єврозони показала невеликі паростки позитиву, особливо на території Німеччини. Крім того, прибутковість за проблемними італійськими та іспанськими бондами продовжує падати, що дає ЄЦБ можливість «поставити на нейтралку» і почекати. Ця прес-конференція обіцяє бути більш позитивною для EUR/USD – справа в тому, що питання про зниження прогнозів на 2013 рік навряд чи знову виникне. Якщо так, пара може скористатися можливістю і попрямувати в район 1,3130 з подальшою метою на 1,3170.
Економіка Британії останнім часом не радує, особливо враховуючи зниження споживчих витрат, яке може вилитися в негативний показник темпів зростання в 4 кварталі. Крім того, падає інфляційний тиск, знижується активність у будівельному секторі та сфері послуг. Все це, по ідеї, дає Банку Англії простір дій в рамках кількісного пом’якшення, однак поки ми бачимо самотнього Майлза, який вперто залишається єдиним опозиціонером в Комітеті. І цього разу не стане винятком, однак зміна настроїв в MPC не за горами, тому варто особливо уважно відслідковувати релізи протоколів засідання. Натяки на додаткове пом’якшення обвалять GBP/USD, але сьогодні цього не трапиться.
USD/JPY не може повернутися вище 88,00 навіть на новій хвилі чуток про м’які бажання Банку Японії. Все це підриває нашу віру у досягнення 90,00 найближчим часом. Пара дійсно сильно перекуплена за багатьма показниками, і може продемонструвати корекцію в район 86,00 протягом найближчих днів. Набрати обертів ціни можуть ближче до засідання японського ЦБ, яке заплановане на 21-22 січня.
За матеріалами:
forexclub
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас