Кожна 10-а маршрутка в Україні нелегальна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожна 10-а маршрутка в Україні нелегальна

Кримінал
2126
У рамках контролю за ринком послуг внутрішніх пасажирських автоперевезень Укртрансінспекція в минулому році провела 3,264 тис. перевірок за місцезнаходженням суб’єктів господарювання.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України. Як сказано в повідомленні, під час перевірок держінспектори встановили, що мінімум 20 тисяч автотранспортних засобів, які перевозять пасажирів, не мають на це жодних дозволів. Крім того, у відомстві виявили 54,089 тис. порушень законодавства, з яких 21,605 тисяч, або близько 40% – у перевізників-нелегалів.
За інформацією Міністерства, в Україні ринок пасажирських і вантажних перевезень великою мірою перебуває в тіні, і це, як стверджують у податковій службі, загрожує безпеці пасажирів. За словами екс-міністра інфраструктури Бориса Колесникова, найчастіше найбільшу небезпеку для громадян становлять старі вантажні мікроавтобуси, переобладнані на міжміські “маршрутки”. Вони найчастіше стають причиною тяжких аварій з численними людськими жертвами.
Ще в минулому році в Міністерстві пообіцяли, що в Україні маршрутки як такі зникнуть вже через 3-4 роки, не кажучи вже про переобладнані мікроавтобуси. Як сказано в повідомленні, за результатами перевірки, було застосовано штрафних санкцій на загальну суму 16,6 млн грн. При цьому “нелегальні” перевізники заплатили майже половину всіх виписаних штрафів – 7,647 млн грн. Нагадаємо уряд України з липня 2013 р. має намір для більшої безпеки пасажирів зобов’язати їх пристібатися ременями безпеки в маршрутках
За матеріалами:
Ура-информ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас