Міністр доходів і зборів обіцяє запитати в українців - чи готові вони показати доходи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр доходів і зборів обіцяє запитати в українців - чи готові вони показати доходи

5995
Питання введення в Україні загального декларування буде обговорюватися із залученням експертів і громадськості, незважаючи на те, що сама по собі ця ініціатива є сучасною і відповідає загальноєвропейським тенденціям.
Про це перед засіданням уряду заявив міністр доходів і зборів Олександр Клименко.
«Це сучасна ідея, але вона повинна бути винесена на обговорення. Це стосується кожного і треба знайти найбільш оптимальний варіант (введення декларування доходів – ред.», – сказав О.Клименко.
За його словами, схема обговорення загального декларування буде такою ж, яку в свій час використовували фахівці Державної податкової служби під час роботи над проектом закону про трансферне ціноутворення, який за планом буде винесений на обговорення Верховної Ради вже в січні. У зв’язку з цим О.Клименко запевнив, що без обговорення з платниками податків ініціатива введення загального декларування доходів схвалена не буде.
Як повідомлялося, про готовність до запровадження загального декларування Державна податкова служба, яка незабаром увійде до складу новоствореного міністерства доходів і зборів, була готова ще у жовтні 2012 року. Разом з тим, міністр доходів і зборів О.Клименко звертав увагу, що практика загального декларування доходів може бути введена в 2014 році, коли профільні служби досконально вивчать кращий світовий досвід у цій сфері.
На даний момент в Україні триває кампанія декларування доходів згідно з чинним законодавством.
Декларації про доходи органи Державної податкової служби будуть збирати до 1 травня 2013 року. На 1 липня 2012 року до органів ДПСУ декларації про майновий стан і доходи, отримані в 2011 році, подали 624,6 тис. громадян України. Загальна сума задекларованого громадянами доходу склала 36,6 млрд грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас