Клюєв закликав інвесторів розширювати виробництво в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв закликав інвесторів розширювати виробництво в Україні

356
Секретар Ради національної безпеки та оборони України Андрій Клюєв закликав вітчизняних та іноземних інвесторів готуватися скористатися істотними пільгами, які надає пакет законів про стимулювання інвестиційної діяльності, який набув чинності з 1 січня 2013 року. Про це повідомили в прес-службі чиновника.
За словами Секретаря РНБОУ, в поєднанні з розумною макроекономічною та помірною бюджетною політикою стимулювання інвестиційної активності в пріоритетних галузях – єдиний правильний шлях в умовах тривалої трансформаційної кризи. Пріоритетом для держави має залишатися розвиток внутрішнього виробництва, зокрема спрямований на імпортозаміщення, а також державні інвестиції в інфраструктурні проекти. Однак, за його словами, дуже важливо продовжувати дерегуляцію низки сфер для спрощення умов ведення бізнесу.
Секретар РНБО України нагадав, що пакет законів, ухвалений Верховною Радою в минулому році, визначає основи державної політики в інвестиційній сфері на найближчі 20 років, а також порядок та умови державної підтримки інвестпроектів.
“Важлива концентрація ресурсів держави та бізнесу саме на пріоритетних напрямках, тому закони, які набрали чинності, впровадили додаткові стимули для залучення інвестицій у створення нових виробництв, модернізацію та реконструкцію існуючих, і збільшення випуску продукції в цих галузях”, – сказав Андрій Клюєв.
Він нагадав, що на найближчі 5 років (до кінця 2017 року) звільнено від оподаткування прибуток, отриманий від реалізації інвестпроектів на новостворених підприємствах, а також на діючих виробництвах, на яких відбулася реконструкція або модернізація. Секретар РНБО уточнив, що прибуток звільняється від сплати податку тільки в частині, одержаній від освоєння цих інвестицій. А наступні 5 років (до кінця 2022 року) з таких інвестиційних проектів буде стягуватися податок на прибуток у розмірі всього лише 8%, зазначив Клюєв.
При цьому Секретар РНБО підкреслив, що кошти, звільнені від сплати податку на прибуток, повинні будуть направлятися на розширення виробництва, переоснащення матеріально-технічної бази підприємства, впровадження нових технологій або на погашення кредитів.
За словами Андрія Клюєва, такі підприємства також отримали можливість на найближчі 5 років при ввезенні в Україну обладнання та комплектуючих (якщо аналоги не виробляються в нашій країні), призначених для створення нового або реконструкції існуючого виробництва, розраховуватися за ПДВ податковими векселями. Андрій Клюєв повідомив, що змінами до Митного Кодекс звільнені операції з імпорту цього устаткування і від ввізного мита.
Він підкреслив, що рамковий закон про стимулювання інвестиційної активності приділяє особливу увагу створенню нових робочих місць. Насамперед йдеться про створення високотехнологічних і високооплачуваних робочих місць, сказав Андрій Клюєв. Секретар РНБО України нагадав, що умовою для отримання підприємством пільг є створення мінімальної кількості нових робочих місць (150 – для великих підприємств, 50 – для середніх і 25 – для малих). Ще одна умова – середня зарплата працівників в рамках такого інвестпроекту повинна не менше ніж у 2,5 рази перевищувати розмір мінімальної зарплати, зазначив він.
Андрій Клюєв уточнив, що в разі, якщо інвестор не буде дотримуватися проектних умов і допустить, наприклад, нецільове використання цього обладнання, то державна реєстрація проекту буде скасована, і всі умовно нараховані податки в межах наданих йому пільг будуть стягнуті.
Нагадаємо, з 1 січня 2013 року податок на прибуток підприємств знизився до 19%, а з початку 2014 року – знизиться ще на 3% (до 16%).
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас