Фінансисти покидають Париж слідом за Депардьє — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансисти покидають Париж слідом за Депардьє

2289
Топ-менеджери інвестфондів виїжджають з Франції через податкові ініціативи адміністрації президента Франсуа Олланда. В основному фінансисти їдуть до Лондона, повідомляє The Financial Times.
За словами джерел видання, в наступному році залишити Францію і перевезти в Лондон сім’ю планує співголова паризького офісу BC Partners Жан-Батіст Ватьє.
Сам Ватье відмовився коментувати причини свого бажання переїхати. “BC Partners зберігає прихильність Франції з точки зору ресурсів і персоналу. Компанія вважає, що ринок зазнає труднощів у цьому році, але в найближчі роки очікується більше привабливих угод”, – заявив він.
Підставою для переїзду стало зростання податкових ставок на приріст капіталу, на якому наполягає Олланд, пояснили джерела FT.
Крім Ватьє, Францію покидають керуючий директор інвесткомпанії CVC Capital Partners Бертран Меньє і Бруно Ладріер, яка займає ту ж посаду в Axa Private Equity – обидва менеджери переїхали в Лондон в цьому році. За даними джерел видання, Ладріер також переїхав до Лондона.
Політика Олланда передбачає не тільки підвищення податків на приріст капіталу, але і збільшення зборів з доходів топ-менеджерів управляючих компаній.
Критику з боку підприємців викликала пропозиція французького президента встановити податкову ставку в розмірі 75% на доходи приватних осіб більше 1 млн євро на рік.
“У Франції зараз дуже напружена атмосфера навколо грошей, – цитує FT менеджера однієї з інвесткомпаній на умовах анонімності. – Податок на 75% – відверта конфіскація коштів. Хтось і справді вважає, що це тимчасовий захід?”
Олланд раніше підтримав бюджет, який передбачає скорочення дефіциту на 30 млрд євро. Уряд припускав, що збільшення податків і скасування пільг повинні принести Франції дві третини цієї суми. Інші кошти надійдуть до бюджету завдяки скороченню витрат.
Бізнес розкритикував ініціативи чиновників. Компромісний варіант оздоровлення економіки передбачає зростання податкової ставки на приріст капіталу з 35% до 45% і податкове вирахування за активами, які у власності більше шести років, зазначив партнер Morgan Lewis Крістіан Ноель.
Першим відкриту незгоду з політикою Олланд висловив французький актор Жерар Депардьє. У середині грудня він оголосив про намір відмовитися від громадянства. Депардьє повідомив, що може розраховувати на громадянство мінімум трьох країн: Бельгії, де він нещодавно купив будинок, Чорногорії, де у нього є друзі і бізнес, і Росії, бо він підтримує хороші стосунки з президентом Володимиром Путіним.
Фінансисти негласно підтримали актора. За даними Дослідницького центру з управління інвестиціями (Centre for Management Buyout Research (CMBOR), обсяг інвестиційних угод приватного сектора у Франції в цьому році скоротився більш ніж удвічі – до 6,2 млрд євро. А у Великобританії обсяг угод приватних інвесткомпаній зріс на 33%, до 19,4 млрд євро.
Паризька Astorg Partners, що управляє фондом обсягом в 1 млрд євро, в цьому році відкрила офіс у Великобританії, запросивши на керівну посаду топ-менеджера з Intermediate Capital Group Франсуа де Мітрі, який жив у Лондоні. За даними FT, в даний час плани з переведення персоналу в Лондон обговорюються і в банківському середовищі.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас