Американські вчителі вчаться стріляти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські вчителі вчаться стріляти

500
Після нещодавньої бійні в американській школі вчителі в деяких штатах США почали активно відвідувати курси стрільби. У штаті Юта вже більше 200 вчителів пройшли такі спецкурси.
Причина в тому, що американські викладачі відчули себе безпорадними, каже голова ради Юти зі стрілецьких видів спорту Кларк Апошіан: “Проблема в тому, що поліція часто приїжджає досить пізно. А доти приймати рішення, реагувати доводиться вчителям. Ми не намагаємося навчити їх того, як зловити і знешкоджувати стрільця. Ми приділяємо увагу основам оборони і прихованого носіння зброї. Коли стрілець заходить до класу, вчитель повинен знати, як реагувати, як натиснути тривожну кнопку і, якщо на те пішло, закрити дітей від куль”.
Штати Юта і Канзас є єдиними в США, де на території шкіл дозволено приховане носіння зброї. Після стрілянини в школі в Ньютаун президент США Обама виступив за відновлення заборони на носіння автоматичних гвинтівок та інші обмеження.
На цьому тлі різко обвалилися акції компаній, що виробляють вогнепальну зброю. Проблема в тому, що майже половина озброєння купується незаконно, каже експерт Девід Чіпмен: “У штаті Віргінія, де я живу, якщо ви хочете купити пиво, то потрібно показати посвідчення особи і довести, що вам виповнився 21 рік. А ось зброю можна купити в приватному порядку, не пред’являючи посвідчення. Ця невідповідність у законі багатьом американцям здається божевіллям”.
Американські поліцейські почали вести офіційні трансляції своїх чергувань у Twitter. Вони будуть регулярно публікувати в мікроблогах повідомлення про свої дії, викладаючи фото та відеозаписи.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас