У німців нарахували 5,5 мільйона одиниць зброї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У німців нарахували 5,5 мільйона одиниць зброї

318
У німців знайшли 5,5 мільйона одиниць легально отриманої зброї, повідомляє Agence France-Presse з посиланням на міністерство внутрішніх справ ФРН. Такі результати першого перепису власників зброї в Німеччині. На його підставі з 1 січня 2013 року в країні з’явиться національний реєстр власників.
До реєстру ввійдуть зібрані регіональною владою дані про громадян країни, які на законних підставах користуються зброєю. За даними представника міністерства внутрішніх справ, власниками зброї є близько 1,4 мільйона німців.
До списку увійшли дані про ті типи зброї, на які необхідно отримувати офіційний дозвіл. Зокрема, це стосується вогнепальної зброї, деяких видів стартових пістолетів, пневматичної зброї, а також газових пістолетів.
Раніше інформація про власників зброї зберігалася приблизно в 550 різних відомствах, які не були ніяк пов’язані між собою, зазначає DW-WORLD. Тепер же владі буде простіше знайти людину, якій належить зброя, знайдена на місці злочину. Вперше вимоги про створення єдиного національного реєстру були озвучені в Німеччині ще в 2002 році після стрілянини в школі Ерфурта, жертвами якої стали 16 людей.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас