Колишній головний митник не відкидає, що нове фіскальне міністерство може не виправдати себе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колишній головний митник не відкидає, що нове фіскальне міністерство може не виправдати себе

609
Міністерство доходів і зборів – одне з міністерств, яке має бути сформоване і почати працювати відразу після Нового року. Адже воно буде відповідати за 90 відсотків надходжень до державного бюджету. Про це сказав перший заступник голови Верховної Ради України Ігор Калетник, повідомили в прес-службі політика.
За словами віце-спікера, громадськість уважно спостерігатиме за тим, як швидко проходитиме реорганізація відомства.
“Саме це міністерство відповідатиме за, так би мовити, левову частку надходжень до державного бюджету. Тож тут часу на роздуми немає взагалі. Якщо процес реорганізації затягнеться на півроку, ідея об’єднання Митної та Податкової служби в одне відомство не тільки себе не виправдає – вона себе спотворить”, – вважає Ігор Калетник.
І підкреслив, що бажано, щоб міністерство доходів і зборів приступило до роботи відразу після Нового року. Інакше це позначиться на темпах надходження до державного бюджету, які й без того традиційно знижуються в січні.
“Вже після різдвяних свят нове Міністерство має приступити до виконання роботи в повному обсязі, інакше ми будемо мати великі проблеми з надходженням коштів до державного бюджету. Очікування від діяльності такого відомства дуже великі. Інша справа, наскільки це вдасться реалізувати”, підкреслив перший віце-спікер.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас