План приватизації на 2013 рік цілком реалістичний - Єхануров — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

План приватизації на 2013 рік цілком реалістичний - Єхануров

Казна та Політика
342
Виконання програми приватизації на 2013 рік цілком здійсненно і реально, однак ціна об’єктів, виставлених на продаж, ймовірно, буде нижчою від очікуваної. Таку думку висловив екс-прем’єр-міністр України, екс-міністр оборони України Юрій Єхануров.
«Програма реальна, з урахуванням виставлених об’єктів, які дуже цікаві. Сумно, правда, що такі важливі об’єкти, як «Турбоатом», можуть піти з-під впливу держави. Однак фізично-то вони нікуди не дінуться. Хоча ту ціну, яку вони коштують, мабуть, не дадуть. Обстановка навколо країни така, що інвестори сюди не сильно рвуться. Значить, продавати об’єкти будемо за низькою ціною», – впевнений політик.
Як повідомлялося, Державний бюджет 2013 року передбачає доходи від приватизації в обсязі 10 млрд грн аналогічно показнику 2012 року. Разом з тим, за 11 місяців 2012 року від приватизації реально надійшло до бюджету близько 6 млрд грн, що становить 60% річного плану.
У числі об’єктів приватизації на 2013 рік називалися підприємства теплової генерації, обленерго, а також один з найбільших в Європі виробників енергетичного устаткування підприємство «Турбоатом». Разом з тим, Фонд державного майна України поки не веде підготовку до приватизації «Турбоатому».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас