Майже мільярд українці викинуть на смітник під час новорічних і різдвяних свят — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже мільярд українці викинуть на смітник під час новорічних і різдвяних свят

1339
До 10% продуктів харчування, закуплених населенням України до новорічного та різдвяного столу, в остаточному підсумку не споживаються і викидаються у сміття, передає УНН з посиланням на результати опитування агентства AgriSurvey Асоціації “Український клуб аграрного бізнесу”.
Зі стандартного святкового столу на чотирьох дорослих та двох дітей у середньому викидається продуктів на 180 грн. Разом по всьому міському населенню України святкові відходи становлять близько 930 млн грн. “Таким чином, під час свят міським населенням на смітник викидається кількість продукції еквівалентна 7500 т ковбаси „Московської“ або 13 тис. т твердого сиру, або ж 60 тис. т мандаринів”, — стверджує Тарас Гагалюк, директор агентства AgriSurvey УКАБ.
За словами Гагалюка, під час опитування 59% респондентів вказали, що у них під час свят псується до 5% закуплених продуктів, а тих, хто викидає понад 25% куплених до столу продуктів, було 5% респондентів.
Такі показники свідчать про те, що українцям є до чого прагнути в плані культури споживання. У той же час, за даними Організації продовольства і сільського господарства ООН (FAO), щорічно у світі псується близько 1,3 млрд т продуктів харчування, а це близько однієї третини продукції, призначеної для споживання людьми.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас