Путін зробить все для сочинської Олімпіади - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін зробить все для сочинської Олімпіади - ЗМІ

1208
Зимові Олімпійські ігри в Сочі обіцяють стати найдорожчими в історії. Німецьке видання вважає, що заради Олімпіади Путін готовий закрити очі на серйозні проблеми.
Своїм антуражем і видами на російські газові мільярди Володимир Путін так полонив членів Міжнародного олімпійського комітету в 2007 році, що вони охоче віддали свято під знаком п’яти різнокольорових кілець курорту з субтропічним кліматом. І знову напрошується висновок: Путін завжди отримує те, чого він хоче. Чого б це не коштувало.
На Кавказі до лютого 2014 року як з-під землі має вирости штучний світ, ціна якого колосальна, а користь сумнівна. Інвестиції в олімпійські об’єкти Сочі вже збільшилися з дев’яти до 30 мільярдів євро. Це будуть найдорожчі Олімпійські ігри всіх часів. Точні цифри не піддаються розголосу в Росії. І все ж насторожують факти безмежної корупції, пов’язаної з будівельними роботами в Сочі, які виявила Рахункова палата. При цьому навряд чи відіграють роль випадки підриву крихкої екосистеми і примусове переселення людей з їхніх насиджених місць. Зміни в законі про організацію та проведення Олімпіади з легкістю приймаються в російському парламенті.
Тільки сміливі фахівці виходять з тих міркувань, що інвестиції повинні окупатися. Це стосується як майбутніх спортивних змагань світового рівня, так і подальших перспектив туристичного використання об’єктів. Сочі-2014 повинні сприяти тому, що невідчутно: вони покликані допомогти в створенні образу відкритої всьому світу Росії, якою керує зовсім не кліка від політики, секретних служб і сировинної економіки, а демократичний шанувальник спорту Путін. І такі складні теми, як нещодавній землетрус неподалік від Сочі або вибух газопроводу поряд з містом, повинні здаватися главі держави несуттєвими.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас