2014 рік має стати останнім, коли буде існувати заборгованість по зарплаті - Королевська — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

2014 рік має стати останнім, коли буде існувати заборгованість по зарплаті - Королевська

349
Міністр соціальної політики України Наталія Королевська вважає, що 2014 має стати останнім, коли буде існувати заборгованість по заробітній платі.
Про це вона сказала під час зустрічі з головою ФПУ та головою Спільного представницького органу профспілок Юрієм Куликом, повідомили в Інформаційно-аналітичному центрі Федерації профспілок України.
Як йдеться у повідомленні, під час обговорення було порушено питання забезпечення своєчасної виплати зарплати працівникам усіх сфер. Міністр зазначила, що це питання вона вважає пріоритетним і ставить за мету реалізацію завдання глави держави покласти край цьому негативному суспільному явищу. Вона висловила припущення, що 2014 рік повинен стати останнім, коли буде існувати заборгованість по заробітній платі.
Ю.Кулик запропонував підтримку профспілок і найактивнішу участь у вирішенні цього питання. Дано доручення відповідальним за цей напрямок роботи актуалізувати профспілковий пакет додаткових пропозицій, спрямованих на вирішення проблеми виплати боргів по зарплаті.
Голова ФПУ надіслав особисте звернення до кожного керівника обласної державної адміністрації з пропозицією забезпечити співпрацю місцевих органів виконавчої влади з профспілковими організаціями в налагодженні дієвого контролю за дотриманням трудового законодавства і забезпечення своєчасності виплати заробітної плати.
Н.Королевська у свою чергу звернулася до Федерації профспілок з пропозицією ввести профспілковий моніторинг за своєчасністю виплати зарплати і проводити ретельні дослідження стану її виплати на підприємствах і в організаціях. А про факти заборгованості невідкладно повідомляти міністерству для вжиття рішучих заходів.
Н.Королевська також повідомила, що робота колл-центру, який приймає звернення громадян, буде націлена на оперативне реагування з боку міністерства на інформацію про заборгованість.
Для вирішення оперативних проблем в соціальній сфері міністерство увійшло з пропозицією до Кабінету міністрів щодо виділення понад 3 млрд грн для погашення заборгованості по заробітній платі працівникам бюджетної сфери, йдеться в повідомленні.
Під час зустрічі прийнято рішення, що протягом 2-х тижнів заступники голови ФПУ і заступники міністра пропрацюють проблеми, які накопичилися. А з найбільш болісних питань у другій половині січня 2013 року мають відбутися зустрічі міністра з лідерами галузевих профспілок, де буде повідомлено про результати співпраці міністерства і Федерації профспілок України щодо вжитих заходів.
Як повідомляв УНІАН, на початок грудня заборгованість із виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, становила понад 1,3 млрд грн. Разом з тим, новопризначений міністр соціальної політики України Н.Королевська пообіцяла докласти всіх зусиль для погашення боргів ще до кінця 2012 року.
Кабінет міністрів України своїм розпорядженням від 24 грудня здійснив перерозподіл раніше нерозподілених дотацій держбюджету на користь місцевих бюджетів на суму 710,5 млн грн з метою недопущення простроченої кредиторської заборгованості бюджетних установ з оплати енергоносіїв та виплати зарплати працівникам бюджетної сфери.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас