Залізо на світових ринках різко подорожчало — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Залізо на світових ринках різко подорожчало

7990
Ціни на залізну руду на світовому ринку зросли на 60 відсотків за чотири місяці. Як пише The Financial Times, вартість залізної сировини відновилася після різкого падіння у вересні.
У вересні ціни на залізо на світовому ринку впали до 88 доларів за тонну, що стало мінімумом за останні три роки. Падіння відбулося на тлі сповільнення темпів зростання економіки Китаю, на який припадає половина споживання експортної залізної руди в світі. Залізна руда необхідна для виробництва чорних металів, потреба в яких найбільш висока в машинобудуванні і будівництві.
У четвер, 28 грудня, вартість заліза досягла 140,75 доларів за тонну, що стало максимумом за вісім місяців. На поточному тижні був зафіксований значний попит на залізну руду, який перевершив очікування ринку. Потреба в сировині була пов’язана з тим, що китайським виробникам стало необхідно поповнити запаси в кінці року.
Видання відзначає, що відновлення цін на залізо стало несподіванкою для трейдерів, які розраховували, що сповільнення темпів зростання китайської економіки призведе до зниження попиту і вартості сировини, яку споживає ця країна.
За останніми прогнозами, зростання ВВП Китаю в 2012 році складе менше восьми відсотків. Хоча цифра є високою порівняно з розвинутими країнами, протягом останніх років економіка КНР росла більш ніж на 10 відсотків на рік. Крім заліза, зростаюча економіка Китаю споживає безліч іншої сировини, в тому числі енергоресурси.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас