Світова економіка: основні тенденції 2013 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світова економіка: основні тенденції 2013 року

985
Знизити високий рівень сукупного боргу і бюджетного дефіциту буде складно, і це стосується не тільки єврозони.
Такий прогноз зробив керівник підрозділу досліджень Erste Group Фрітц Мостбек.
Світова економіка, за його словами, буде демонструвати такі тенденції.
Боргова криза в розвинених країнах (єврозона, США, Японія, Великобританія) буде залишатися проблемою впродовж наступних років. Економічне середовище, таким чином, буде залишатися нестабільним.
Розвиток глобальної та європейської економіки буде залишатися слабким. Зараз економіки виснажені і стають все більш уразливими, в тому числі через істотний рівень суверенної заборгованості. Сповільнення економічного зростання в Китаї та Індії ще більше ускладнить ситуацію.
Триває конфлікт в Сирії, напруженою є політична ситуація в Єгипті, і поряд з іншими факторами це загострює економічну нестабільність. Ці проблеми негативно впливають на фінансові ринки.
Відновлення ринку житлової нерухомості в США стає постійною тенденцією, враховуючи інтервенції ФРС США: ціни на житло і обсяги продажів житлової нерухомості ростуть, розвивається будівництво нового житла. Дані тенденції повинні зміцнити довіру споживачів і підтримати споживання в США в 2013 році, що особливо важливо, враховуючи очікуване скорочення державних витрат.
Безробіття в єврозоні, в більшості в периферійних країн, знизить показник інфляції і процентні ставки. За прогнозами аналітиків Erste Group, інфляція складе 1,7% в 2013 році і 1,3% в 2014 році.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас