Forbes назвав найкращі професії для жінок у 2013 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Forbes назвав найкращі професії для жінок у 2013 році

1202
Професія лікаря (в тому числі дантиста, терапевта та оптометриста) буде найкращою для жінок в США в 2013 році. Про це повідомляється в рейтингу кращих професій, який експерт Лоуренс Шаткін (Laurence Shatkin) склав для Forbes.
Шаткін оцінював професії за рівнем доходу, попиту на фахівців, потенціалу зростання зарплати, а також за кількістю представників тієї чи іншої професії, задоволених своєю роботою.
Близько 60 відсотків жінок-лікарів виявилися задоволені своєю роботою. Середній рівень зарплати для представниць цієї професії склав 121 тисячу доларів на рік.
На другому місці – фахівці в галузі охорони здоров’я (медсестри, фармацевти, дієтологи) – своєю роботою задоволені 52 відсотки представниць професії, а середній дохід становить 70 тисяч доларів.
Третій рядок дістався вченим-медикам – дохід у 76 тисяч доларів; 56 відсотків представниць професії задоволені роботою. Фахівці в галузі охорони здоров’я, у яких дохід менший, ніж у вчених, потрапили на сходинку вище у зв’язку з великою кількістю вільних вакансій – 141 тисяча в середньому за рік.
До першої п’ятірки потрапили також юристи та судді, а також актуарії. Примітно, що юристи опинилися на четвертій сходинці, хоча середній дохід у представниць професії становить 112 тисяч доларів. Таке розташування пояснюється невисоким потенціалом для зростання зарплати – всього 10 відсотків, тоді як у першої трійки цей показник коливається в межах 26-36 відсотків.
До рейтингу потрапили такі професії, як інженер в нафтовій промисловості, психолог, управлінець на підприємстві, консультант, управлінець в галузі освіти.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас