Офіційно: у РФ нема претензій до українських сирів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Офіційно: у РФ нема претензій до українських сирів

Аграрний ринок
228
Федеральна служба з нагляду в сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (Росспоживнагляд) не має претензій до якості українських сирів, які поставляються на ринок Російської Федерації.
Про це голова відомства Геннадій Онищенко сказав на прес-конференції в Москві.
«Ми перевірили заводи, ми поспілкувалися з бізнесом, ми прийшли до цілої низки системних рішень, і в принципі зараз цей продукт надходить на наш ринок, але вже як сир, а не сирний продукт, який видавався за сир. Якщо будуть порушення, ми будемо знову реагувати. Поки ми контролюємо партії продукції, і зараз, слава Богу, претензій немає», – сказав Г. Онищенко.
При цьому він нагадав, що претензія Росспоживнагляду до українських сирів полягала в тому, що при їх виробництві використовувалася пальмова олія, що не було вказано виробниками.
За його словами, це не заборонено, однак такий продукт повинен коштувати дешевше.
Довідка. 8 лютого 2012 р. Росспоживнагляд заборонив ввезення сирів трьох українських підприємств – ПП КФ «Прометей» (Чернігівська область), АТ «Пирятинський сирзавод» (Полтавська область), ТОВ «Гадячсир» (Полтавська область), заявивши, що в українських сирах виявлена велика кількість пальмової олії.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас