Більшість польських фірм не чекають позитивних змін у 2013 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість польських фірм не чекають позитивних змін у 2013 році

228
Більшість компаній, що працюють у Польщі, не очікують значних позитивних змін їх фінансової ситуації в наступному році.
Про це свідчать дані звіту InfoMonitor SA.
Згідно з документом, погіршення фінансової ситуації в 2013 році очікують 35% польських фірм на тлі 18% тих, хто чекає поліпшення, і 46%, очікують стабільної ситуації.
“Порівняння очікувань польських фірм щодо їх фінансового становища в 2012 році і прогнозів на майбутній демонструє песимізм. Важко назвати оптимістичними очікування за рік, що минає, але майбутній виглядає значно гірше”, – написали автори документа.
За даними дослідження, 74% польських компаній планують зберегти свої бюджети на виплату зарплат в наступному році на тлі 23%, які мають намір їх збільшити, і 3%, що бажають знизити виплати своїм працівникам.
Більше половини компаній в 2013 році планують зберегти свою діяльність на рівні поточного року, в той час як 35% хочуть збільшити виробництво, а 10 – зменшити його.
Як повідомлялося, Польща стала єдиною країною з 27 держав Євросоюзу, якій вдалося уникнути економічного спаду після кризи кінця 2008 року, завдяки чому країні вдалося увійти вперше у своїй історії до шістки найбільших європейських економік.
Довідка. Уряд Польщі очікує зниження темпів зростання національного ВВП в поточному році до 2,5 з 4,3% роком раніше. У бюджеті на наступний рік закладено зростання економіки на 2,2%.
Деякі економісти вважають, що наступний рік стане найважчим для Польщі за останні 20 років.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас