Форекс - огляд ринку за середу і прогноз на четвер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Форекс - огляд ринку за середу і прогноз на четвер

Валюта
204
Середа виявилася набагато цікавішою, ніж ми припускали. Спочатку європейські валюти консолідували в рамках вузького діапазону, проте з приходом європейської сесії ринок ожив. У підсумку, EUR/USD завершила торги в районі 1,3220, а GBP/USD – поблизу 1,6130.
Незважаючи на те, що частина ринків усе ще була закрита у зв’язку зі святами, EUR/USD змогла продемонструвати позитивний настрій, зі спробою прорватися вище. Пара відкрила день на 1,3168, азіатську сесію торгувалася в межах 15 пунктів, проте з приходом європейських трейдерів пішла вгору, досягши максимуму 1,3253 і завершивши торги 30 пунктами нижче. Як бачимо, тонкий ринок обумовлює підвищену волатильність, так що будьте пильні.
GBP не був настільки ж оптимістичний, як його європейський колега, однак спроби зміцнитися все ж спостерігалися. GBP/USD відкрила день на 1,6161, пробралася до максимуму 1,6205, однак не змогла пробити опір і тут же впала до мінімуму 1,61. Торги були завершені десь посередині. Ось вам прекрасний приклад хаотичних рухів у святкові дні на порожньому календарі.
Більше за всіх порадувала і здивувала USD/JPY, яка продовжує йти вгору у відповідь на активну позицію Абе. Додаткову підтримку, можливо, надала публікація протоколу Банку Японії, який підтвердив, що політики вже розглядали варіанти стимулюючих заходів ще в листопаді, до того, як лідер ЛДП почав чинити вербальний тиск. «Деякі члени відзначили, що центробанк повинен діяти рішуче, не виключаючи внесення коригувань в політику, якщо економічні або цінові перспективи ще погіршаться або ризики зростуть». У підсумку, пара відкрилася з гепом вище 85,00, досягла максимуму 85,72, і завершила торги зовсім недалеко від зазначеного рівня.
Прогноз на четвер, 27 грудня 2012 року
Враховуючи, що лише сьогодні Конгрес повернувся зі свят, а Обама пообіцяв, що на вихідних вони обговорювати політичні питання не будуть (дуже своєчасна та адекватна обіцянка), нові коментарі надійдуть до вечора з приходом американської сесії. Так що нова порція волатильності забезпечена.
Якщо звернутися до валютної динаміки, то тут необхідно враховувати велику кількість чинників. Крім позитивних очікувань щодо завершення бюджетних переговорів в США, і сприятливих перспектив економіки єврозони, свою роль у зміцненні EUR/USD могла зіграти динаміка кросу з ієною. Таким чином, тривале зміцнення EUR/JPY може легко трансформуватися в подальший рух в район 1,33 після прориву 1,3250.
До речі, USD/JPY теж поки має непоганий потенціал. Абе продовжує радувати: набравшись сил після вихідних, він заявив, що найбільший пріоритет на поточний момент – боротьба з дефляцією. Той факт, що прем’єр не відмовляється від сказаного перед виборами (хоча багато хто очікував якраз протилежного), вселяє ринкам надію, що японська економіка зможе добитися позитивного CPI протягом найближчого року. Мета 2% от-от буде поставлена. Якщо пара зможе пройти сильний опір 85,50, подальшою метою стане 88,40 з довгостроковим орієнтиром у вигляді 90,00.
За матеріалами:
forexclub
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас