Великобританія знову випередила Бразилію в рейтингу найбільших економік світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія знову випередила Бразилію в рейтингу найбільших економік світу

1302
Великобританія в поточному році повернулася на шосте місце в рейтингу найбільших світових економік, знову випередивши Бразилію. Про це пише газета The Guardian з посиланням на дані британського Центру економічних і ділових досліджень (CEBR). Роком раніше Бразилія за номінальним ВВП обігнала Великобританію.
Експерти CEBR вважають, що в 2014 році британська економіка знову поступиться бразильській. До 2017 року, як очікується, Великобританію за обсягом ВВП обжене Індія, яка активно розвивається. Зараз Індія знаходиться на десятому місці, вказує The Daily Teleraph.
За прогнозами бразильського центробанку, за підсумками 2012 р. ВВП країни зросте на один відсоток. У Банку Англії влітку знизили прогноз щодо зростання британського ВВП в поточному році майже до нуля. В CEBR пояснили, що додатковий тиск на економіку Бразилії надасть падіння її національної валюти.
Перша п’ятірка найбільших економік світу, за даними CEBR, в поточному році залишилася такою ж, як і в минулому. Очолили рейтинг США, за ними йдуть Китай, Японія, Німеччина і Франція. При цьому в CEBR вважають, що протягом найближчого десятиліття в трійці лідерів змін не відбудеться.
До 2022 року Індія повинна зайняти четверте місце в рейтингу, а Росія – піднятися до сьомого (зараз – на дев’ятому) і випередити за ВВП всі країни Східної Європи. Великобританія до того ж часу займе восьму сходинку списку, а за нею розташується Франція. Десятку замкне Індонезія, яка зараз знаходиться на 16-му місці.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас