Витрати росіян на Новий рік збільшилися в півтора рази за 5 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Витрати росіян на Новий рік збільшилися в півтора рази за 5 років

171
Витрати на святкування Нового року в Росії збільшаться – свята обійдуться середньостатистичній сім’ї в 7428 рублів, на 7 відсотків більше, ніж у минулому році. Про це говорять підсумки опитування ВЦВГД, проведеного в середині грудня в 46 регіонах Росії. Якщо порівняти нинішній показник з докризовим періодом, то сума середніх витрат зросла в півтора рази.
Більша частина грошей, як і раніше, витрачається на подарунки і новорічний стіл у порівнянні з туристичними поїздками, ялинками для дітей та відвідуванням дозвільних заходів.
Купівля продуктів і напоїв до свята в цьому році обійдеться росіянам в середньому в 2666 рублів. На подарунки респонденти планують витратити 2593 рублі. А ось на ялинках і поїздках в новорічні канікули громадяни Росії заощадять, витративши на них в середньому 2169 рублів.
Найкращим подарунком для росіян, як і в минулому році, є гроші. Число людей, котрі бажають отримати подарунок в грошовій формі, зросло за рік з 10 до 17 відсотків. На другому місці за популярністю – туристичні путівки (10 відсотків).
Варто зазначити, що з урахуванням інфляції витрати на святкування Нового року змінилися менш значно. Нагадаємо, за прогнозом Мінекономрозвитку споживчі ціни в 2012 році зростуть на 6,5 відсотка.
Раніше своє опитування провела аудиторська група Deloitte, причому його результати значно відрізняються від цифр ВЦВГД. За даними Deloitte, середній росіянин в Новий рік витратить 381 євро (понад 15 тисяч рублів). Однак у цьому дослідженні брали участь тільки жителі великих міст.
Як наголошується в звіті ВЦВГД, аналогічне дослідження, проведене Research and Branding Group на Україні, показало, що сума середніх планованих святкових витрат в українців дещо нижча, ніж у Росії, і становить 5244 рублі.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас