Євросуд може зобов'язати владу звільнити Тимошенко - Аваков — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросуд може зобов'язати владу звільнити Тимошенко - Аваков

3087
“Для такого рішення (про звільнення Юлії Тимошенко – ред.) є “всі юридичні підстави”. Більше того, “відомі прецеденти, в тому числі – на території колишніх радянських республік – коли європейські суди виносили такі рішення, що політичних в’язнів випускали на волю навіть всупереч бажанню правлячих еліт”, – таку заяву в ексклюзивному інтерв’ю LB.ua зробив екс-губернатор Харківської області Арсен Аваков.
“Найближчим часом ми очікуємо комплексне рішення Європейського суду з прав людини щодо справи Тимошенко. Тоді українська влада змушена буде самовизначитися: або виконувати, як зобов’язана, вердикт ЄСПЛ або – ігнорувати його, повністю перемикаючись на режим “ізоляції”. Тобто, простору для маневрів у влади не залишиться. Не виключено, щоб “зберегти обличчя”, влада запропонує якийсь законодавчий механізм врегулювання питання, який, логічно, зажадає схвалення Ради. Ось тоді парламентській опозиції випаде шанс зіграти одну з ключових ролей у звільненні Юлії Володимирівни”, – уточнив він, говорячи про роль парламентської опозиції в справі звільнення ЮВТ.
Разом з тим, за його словами, в одному зі своїх письмових послань до фракції, Юлія Тимошенко визначила низку першорядних завдань для народних депутатів. У числі яких вирішення питання про її звільнення – другорядні. “У письмовому зверненні до фракції Юлія Володимирівна чітко розставила акценти – на чому, в першу чергу, повинні зосередитися у своїй діяльності опозиційні депутати, саме – конкретні законопроекти. Це – принципова позиція Юлії Володимирівни: першочергово – системні питання і, тільки потім, ті, що стосуються її власної долі. Загальне превалює над приватним”, – розповів Аваков.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас