Участь України у МС несумісна з подальшою євроінтеграцією - ЄК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Участь України у МС несумісна з подальшою євроінтеграцією - ЄК

576
Зближення України з Митним союзом і Угода про асоціацію України-ЄС є несумісними, заявили в Європейській комісії.
Коментуючи агентству “Інтерфакс-Україна” можливий сценарій розвитку в разі повної або часткової інтеграції Києва з Митним союзом, в Єврокомісії пояснили, що в цьому випадку Україна “повинна вибирати, з якими правилами вирівнювати своє законодавство – чи з тими, що пов’язані із законодавством ЄС, чи з тими, що застосовуються в рамках Митного союзу”.
“Неможливо, щоб Україна вирівнювала (правила – ІФ) з обома (законодавствами – ІФ) в один і той же час. Україна повинна вибрати, яким шляхом йти, знаючи, що Митний союз і Угода про асоціацію Україна-ЄС є взаємно несумісними” , – заявили в Брюсселі.
В Єврокомісії констатують, що “сценарій повної інтеграції України з Митним союзом створить серйозні проблеми”.
“Україна не зможе проводити і реалізовувати якусь самостійну двосторонню торговельну політику, передавши свій суверенітет Митному союзу з питань у сфері тарифів та інших ключових комерційних питань”, – пояснили в ЄК.
Крім того, в Єврокомісії також підкреслили, що “навіть часткове приєднання до Митного союзу, що впливає на українські тарифи або її нормативні рамки, пов’язані з торгівлею, буде проблематичним”.
“У підсумку, незважаючи на складність питань, які будуть також вирішені в контексті членства України в СОТ, вступ до Митного союзу вплине на привілейовані торговельні відносини, на які спрямована поглиблена і всеохоплююча зона вільної торгівлі з ЄС”, – наполягають в ЄК.
У Брюсселі нагадали, що Угода про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі з Україною спрямована на “досягнення повної та ефективної торгівельної інтеграції між двома ринками, піднімаючи відповідні митні тарифи і квоти, а також надаючи основу для гармонізації законодавства, норм і правил у різних торгових секторах”.
“Угода пропонує Україні рамки для модернізації торговельних відносин і економічного розвитку, що позитивно позначиться на економічних аспектах життя і принесе переваги зацікавленим сторонам”, – підкреслили в Єврокомісії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас