Форекс - огляд ринку за понеділок і прогноз на вівторок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Форекс - огляд ринку за понеділок і прогноз на вівторок

Валюта
307
Тиждень валюти завершили на тих же рівнях, що і почали, розгубивши все зароблене за чотири дні. Мабуть, сукупність небезпечних для торгівлі чинників змусила інвесторів зафіксувати прибуток. У підсумку, EUR/USD завершила торговельний тиждень на позначці 1,3182, а GBP/USD – на 1,6166.
Основним чинником тиску на європейські валюти стала відмова Нижньої палати голосувати за пропозицію Бейнера. Той факт, що спікер Палати представників не зміг знайти підтримку з боку власної партії – серйозний аргумент на користь того, що жодних рішень до кінця Нового року ми не побачимо. Отже, EUR/USD відкрила п’ятницю на 1,3241, досягала мінімуму 1,3157, і відкотилася до завершення торгів в район 1,3180. Єврозона порадувала нас двома основними подіями: слабкими даними щодо споживчої довіри і офіційним відходом Маріо Монті з поста прем’єр-міністра. Однак ні та, ні інша події не справили на пару особливого впливу.
GBP під час п’ятничних торгів здав позиції і проти USD, і проти EUR, завдяки слабким економічним даним і прискоренню втечі з ризикових активів. Британська економіка зросла слабкіше, ніж передбачалося раніше, в 3 кварталі. Причина – слабше зростання в сфері послуг, торгівлі і споживчих витрат. ВВП зріс на 0,9%, порівняно з 2 кв., проти 1% за попередньою оцінкою, як показали дані Офісу статистики. Пара відкрила день на 1,6277, пробила підтримку 1,62, досягла мінімуму 1,6151 і відновилася до закриття всього на 15 пунктів.
USD/JPY металася протягом останнього робочого дня, спочатку ослабнувши під впливом звісток з Конгресу США, проте відновившись в очікуванні останнього тижня року і радикальних рішень з боку американських законодавців. Економічні дані не мали впливу на пару, так як носили суперечливий характер. Замовлення на товари тривалого користування в США виросли сильніше від прогнозів в листопаді, що говорить про те, що компанії планують розширювати бізнес в наступному році, незважаючи на можливе підвищення податків і скорочення держвидатків. А ось споживча довіра в країні досягла 5-місячного мінімуму, оскільки американців все ж більше хвилює ймовірність підвищення податків наступного року. Пара відкрила день на 84,41, досягла мінімуму 83,85 і відновилася в район 84,20 до закриття.
Прогноз на вівторок, 25 грудня 2012 року
Отже, нездатність спікера переконати в необхідності ухвалення запропонованого ним законопроекту навіть свою партію дуже налякала ринки. Тим не менш, досить стримана реакція і валютного, і фондового ринків говорить про те, що більшість гравців все ще сподівається, що все вирішиться до кінця поточного року. Тим часом, якщо рахувати тільки робочі дні, залишилося менше тижня. Шанси на те, що все затягнеться до середини/кінця січня, зростають. Справа в тому, що деякі члени партії республіканців у січні йдуть на переобрання, так що вони цілком можуть виступити проти непопулярних заходів, щоб зберегти свої місця. Зі Штатами за цей час може нічого і не станеться, а от на фінансові ринки прийде турбулентність (причому ще до того, як відбудеться зниження рейтингу країни).
Незважаючи на те, що майбутній тиждень традиційно проходить у вузьких діапазонах у зв’язку з великою кількістю свят і новорічним настроєм, цього разу втрати можуть продовжитися, причому виявитися досить масштабними. Економічні дані не будуть мати великого значення, але все ж повністю ігнорувати їх не варто. Штати публікують дані щодо вимог б/р, чиказький PMI, споживчу довіру, а також звіти з ринку житла. Єврозона – нічого примітного, а Великобританія лише дані щодо ринку житла, які знову ж погоди на ринку не зроблять.
Якщо орієнтуватися винятково на фактор «обриву», і на високі шанси того, що результатів ми в цьому році не побачимо, то попереду в основних валютних пар лише падіння. Причому це той рідкісний випадок, коли EUR/USD, GBP/USD і USD/JPY будуть рухатися в одному напрямку.
EUR/USD буде поступово втрачати терпіння, прориваючи найближчі рівні підтримки 1,3160, 1,31 і 1,3070 з кінцевою метою 1,3030 до кінця тижня (за умови суцільних розчарувань з боку Конгресу). За цим же сценарієм GBP/USD попрямує в район 1,6050, пробивши по дорозі 1,61. USD/JPY може різко здати позиції з найближчою метою на 83,70 і далі 83,40.
За матеріалами:
forexclub
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас