Україна спільно з Німеччиною почали реальний проект модернізації ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна спільно з Німеччиною почали реальний проект модернізації ГТС

Енергетика
1108
Підписана сьогодні угода між ДК “Укртрансгаз” і Deutsche Bank AG про відкриття кредитної лінії на 53,5 млн євро для модернізації компресорної станції “Бар” магістрального газопроводу “Союз” є істотним досягненням для модернізації газотранспортної системи України.
Про це сказав директор Департаменту стратегічної політики, інвестицій та ядерно-енергетичного комплексу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Микита Константинов, повідомили в прес-службі відомства.
“Кредитна угода, підписана сьогодні між “Укртрансгазом” і Deutsche Bank, – це перший конкретний спільний проект модернізації газотранспортної системи України”, – сказав він.
Директор Департаменту Міненерговугілля наголосив, що зараз “Укртрансгаз” виконує роботу з модернізації газотранспортної системи за власні кошти, і ця робота йде безперервно.
Микита Константинов додав, що сподівається на виконання обіцянок європейських фінансових інститутів щодо виділення коштів на модернізацію ГТС України.
“Значна робота виконується за рахунок власних коштів “Укртрансгаз”. Але ми сподіваємося, що, згідно з Брюссельською декларацією 2009 року, міжнародні фінансові організації, насамперед Європейський банк реконструкції та розвитку і Європейський інвестиційний банк, з якими ми разом ведемо підготовку інших проектів, також візьмуть участь у фінансуванні та модернізації газотранспортної системи України”, – сказав представник Міненерговугілля.
Він висловив сподівання, що підписання відповідних угод відбудеться вже в наступному році.
“Ми також сподіваємося, що наступного року зможемо підписати перший великий кредит з міжнародними фінансовими організаціями та почати таку ж спільну роботу з модернізації ГТС”, – сказав Микита Константинов.
Нагадаємо, 11 грудня 2012 р. в Міненерговугілля України у присутності міністра енергетики і вугільної промисловості України Юрія Бойка відбулося підписання договору між ДК “Укртрансгаз” і Deutsche Bank AG про відкриття кредитної лінії на 53,5 млн євро для модернізації компресорної станції “Бар” магістрального газопроводу “Союз”.
За кошти кредиту буде продовжений термін експлуатації газових компресорів станції “Бар” ще на 15 років, майже на третину знижені обсяги використання паливного газу, а також на 10% підвищено коефіцієнт корисної дії газових компресорів, що дасть щорічну економію газу в обсязі 40 млн куб.
Кредит буде погашатися за рахунок скорочення витрат ДК “Укртрансгаз” на паливний газ.
Довідка. 2 липня 2012 р. в рамках меморандуму між НАК “Нафтогаз України” і Ferrostaal Industrieanlagen GMBH. був підписаний проект модернізації компресорної станції Бар газопроводу “Союз”.
20 листопада 2012 р. між ДК “Укртрансгаз” і Ferrostaal Industrieanlagen GMBH. був підписаний меморандум про взаєморозуміння, згідно з яким Ferrostaal надає замовнику технічну документацію, здійснює постачання обладнання та виконання робіт з модернізації.
28 листопада поточного року було схвалено постанову Кабінету Міністрів України №1139 про надання 560 млн грн держгарантій за проектом модернізації компресорної станції “Бар” газопроводу “Союз”.
Магістральний газопровід “Союз” здійснює транзит природного газу в країни Європи в Ужгородському напрямку. Проектна потужність складає 26 млрд м3 на рік, проектний тиск 7,5 МПа, діаметр 1420 мм, довжина газопроводу 1569 км. На газопроводі розташовано 12 компресорних станцій, у тому числі КС Бар. Компресорна станція “Бар” газопроводу “Союз” була введена в експлуатацію в 1979 році, має 7 газоперекачувальних агрегатів загальною потужністю 70 тис. кВт.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас