Німеччина збирається вкласти гроші в українське біопаливо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина збирається вкласти гроші в українське біопаливо

Енергетика
917
У 2013-2014 рр. Німеччина посприяє впровадженню в Україні перспективних проектів з виробництва біопалива.
Про це йшлося на українсько-німецькій нараді з питань співробітництва у розвитку виробництва енергії з біомаси, повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.
Згідно з повідомленням, голова відділу співробітництва з країнами Центральної та Східної Європи Федерального міністерства Німеччини Юрген Кайнхорст висловив готовність Німеччини надати в 2013 р. технічну допомогу для розвитку біоенергетики в Україні.
«Він також підкреслив, що для впровадження пілотних об’єктів можуть бути залучені німецькі інвестиції», – йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, згідно з ухваленим у липні 2012 р. законом, в Україні передбачається поетапне збільшення нормативно визначеної частки виробництва та застосування біопалива та сумішевого палива моторного. Зокрема, документом передбачено, що вміст біоетанолу в бензинах моторних, вироблених та/або реалізованих на території України, у 2013 р. рекомендується на рівні 5%, в 2014-2015 рр. – не менше 5%, а з 2016 р. – обов’язково на рівні 7%
Крім того, законом визначається, що виробництво бензинів моторних сумішевих та додавання (змішування) біоетанолу та/або біокомпонентів здійснюється підприємствами, перелік яких визначається Кабміном за поданням центрального органу виконавчої влади, який забезпечує реалізацію державної політики у паливно-енергетичному комплексі.
Однак, на думку експертів та учасників ринку, дана ініціатива абсолютно не опрацьована, немає механізму її виконання, що виводить з правового поля всю біопаливну галузь і загрожує подальшим зниженням якості палива на АЗС.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас