У ПР визначились з кандидатурою спікера Ради — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ПР визначились з кандидатурою спікера Ради

2023
На закритій нараді фракції Партії регіонів (ПР), яка почалася в «Зоряному» о 14:00, ухвалено рішення про затвердження кандидатури на посаду спікера Верховної Ради України.
Як повідомило ZN.UA джерело в ПР, на пост керівника парламенту від «регіонів», як і передбачалося, висунули Володимира Рибака.
Нагадаємо, що минулої п’ятниці, 7 грудня, деякі депутати-регіонали звернулися з листом до президента Віктора Януковича з проханням надати підтримку в обранні спікером Ради Володимира Рибака. Перед від’їздом до Індії президент висловив своє схвалення.
Таким чином, за словами джерела ZN.UA, висуваючи кандидатуру Миколи Азарова на посаду прем’єра і кандидатуру Володимира Рибака на посаду спікера, Янукович демонструє своє небажання віддавати значущі кадрові пости в руки фінансово-промислових груп (ФПГ) і їх ставлеників, повертаючись до старих перевірених кадрів.
Як відомо, перше засідання Верховної Ради 7-го скликання відбудеться в середу, 12 грудня о 10:00. Голосувати за спікера ВР передбачається в перший же день. Відразу після обрання спікера буде проголосована і кандидатура прем’єр-міністра – Миколи Азарова.
Нагадаємо, Володимир Рибак – один з батьків-засновників Партії регіонів. Сьогодні Рибак є заступником голови ПР. На парламентських виборах-2012 він був заступником керівника партійного штабу. У новій Раді Володимир Рибак – один з керівників групи, що розподіляє комітети.
Рибак входить до числа найбільш відомих і авторитетних фігур в Донецькому регіоні. Зокрема, він довгий час був мером Донецька.
У серпні 2006-го отримав портфель віце-прем’єр-міністра, міністра будівництва, архітектури і ЖКГ у Кабміні Віктора Януковича.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас