У німецьких сім'ях назбиралось золота на 393 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У німецьких сім'ях назбиралось золота на 393 млрд євро

1584
Золотий запас німецьких сімей оцінюється в суму 393 мільярди євро. На кожного громадянина ФРН припадає 55 грамів золота у вигляді прикрас та 62 грами – у вигляді монет і злитків, пише Handelsblatt.
В даний час у німецьких сім’ях накопичилося золота і ювелірних виробів з цього дорогоцінного металу на загальну суму 393 мільярди євро. Про це повідомляє у вівторок, 11 грудня, газета Handelsblatt з посиланням на дослідження, проведене Університетом імені Штайнбайса в Берліні (Steinbeis-Hochschule Berlin).
Згідно з даними, отриманими під час опитування, на кожного дорослого громадянина ФРН припадає 55 грамів золота у вигляді прикрас та 62 грами – у вигляді монет і злитків.
Агентство AFP звертає увагу на те, що, крім ювелірних виробів і монет, деякі сім’ї мають акції, вкладені в золото. Однак благородний метал в загальному пакеті цінних паперів займає лише 3,9 відсотка.
Як з’ясувалося, тільки близько половини опитаних зберігають золото в банках або спеціалізованих фірмах. Інші вважають за краще тримати скарби вдома.
Плани придбати золото як капіталовкладення, як правило, виношують забезпечені сім’ї зі щомісячним доходом – за вирахуванням податків – від 4 тисяч євро.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас