Президенту Венесуели Чавесу залишилося жити декілька місяців - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президенту Венесуели Чавесу залишилося жити декілька місяців - ЗМІ

1091
Президенту Венесуели Уго Чавесу, у якого знову виявлені злоякісні клітини в організмі, залишилося жити декілька місяців, трагічний фінал очікується не пізніше квітня 2013 року, заявив в інтерв’ю колумбійському радіо RCN венесуельський лікар Хосе Рафаель Маркіна, який проживає в США.
Лікар відомий прогнозами щодо здоров’я президента Венесуели і знайомий з джерелами, близькими до бригади медиків, яка обслуговує Чавеса як у Гавані, так і в Каракасі. “Президенту залишилося два чи три місяці, на жаль, фатальна розв’язка відбудеться в квітні”, – заявив Маркіна, слова якого наводить РИА “Новости”.
Коментуючи поспішний від’їзд Чавеса на Кубу, лікар пояснив, що це було викликано необхідністю термінового хірургічного втручання, пов’язаного з різким погіршенням стану здоров’я президента. За його словами, Чавес втрачав свідомість, відчував гострі болі.
“Хвороба знову набула агресивної форми, у нього метастази в поперековій області, відбувається здавлювання нерва в поперековій частині хребта, що може призвести до паралічу”, – заявив Маркіна.
Він додав, що під час самої операції в Гавані, в ході якої Чавесу вкотре видалять ракову пухлину, здоров’ю президента навряд чи щось загрожує, однак у наступні 72 години можуть статися серйозні ускладнення.
“Невтішними” назвав прогнози на лікування Чавеса і інший експерт з ракових захворювань. Рецидив раку трапився у венесуельського голови занадто швидко, пише у вівторок газета The New York Times з посиланням на завідувача відділенням урології в онкологічному центрі Моффіта в місті Тампа в американському штаті Флорида доктора Хуліо Поу-Санга.
Він зазначив, що “весь процес (з моменту лікування до повторного виявлення пухлини) зайняв не більше півтора року”, та враховуючи, що Чавес вже переніс не менше двох операцій і пройшов курс променевої і хіміотерапії, цього разу надана йому допомога, швидше за все, буде носити паліативний характер і не буде спробою вилікувати захворювання.
Відзначимо, що в позитивний результат лікування, судячи з усього, не вірить і сам Чавес. На відміну від попередніх разів, коли він запевняв, що вірить в зусилля лікарів, відлітаючи на Кубу в ніч на минулий понеділок, він вперше назвав ім’я свого наступника – віце-президента, голови МЗС Венесуели Ніколаса Мадуро.
З моменту виявлення пухлини у Чавеса різні лікарі давали найрізноманітніші прогнози щодо того, як довго він проживе. Той же Хосе Рафаель Маркіна ще в квітні запевняв, що Чавесу залишилося жити не більше “шести-семи місяців”, але помилився. З того моменту минуло вже вісім з лишком місяців, а лідер Венесуели все ще живий.
Незважаючи на негативні прогнози президент Венесуели перебуває в гарному настрої. “Він перебуває в гарному настрої”, – повідомив президент Еквадору Рафаель Корреа, який зустрівся з Чавесом на Кубі. “Ми всі чудово знаємо, що президент Чавес ніколи не ухиляється навіть від найважчих випробувань”, – повідомив він іспанському агентству EFE. Разом з тим Корреа не повідомив ніяких подробиць про стан здоров’я Чавеса.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас