"АероСвіт" знову пускають у РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"АероСвіт" знову пускають у РФ

956
Росавіація відкрила повітряний простір РФ для польотів української авіакомпанії “АероСвіт”, повідомив офіційний представник відомства.
“У зв’язку з тим, що “АероСвіт” повністю погасила заборгованість за аеронавігацію перед ФГУП “ОрПР” у розмірі $246 тис., з сьогоднішнього дня повітряний простір для цієї компанії відкрито”, – зазначив співрозмовник агентства.
У понеділок Росавіація ухвалила рішення про призупинення обслуговування української авіакомпанії через заборгованість за надане аеронавігаційне обслуговування. До 10 грудня компанія лише частково погасила заборгованість за надане аеронавігаційне обслуговування на трасах (трохи більше $1 млн – ІФ), але залишався борг за обслуговування в районі аеродромів у розмірі $246 тис.
Крім того, в “АероСвіту” існує непогашена заборгованість перед аеропортами Росії. У понеділок “Шереметьєво” ухвалило рішення про призупинення обслуговування авіакомпанії з 00:00 мск 11 грудня.
Аеропорт повідомляв, що сукупний борг української авіакомпанії перед МАШ, ТЗК “Шереметьєво” та “АероМАШ-АБ” перевищив 165,5 млн рублів.
Також відомо про заборгованість компанії перед аеропортом Калінінграда, проте сума не називалася.
Між тим, сама “АероСвіт” повідомила, що вранці у вівторок здійснила три підготовлені напередодні платежі, в тому числі остаточно розрахувалася за аеронавігаційне обслуговування в повітряному просторі Росії і провела чергові проплати аеропортам “Шереметьєво” і “Пулково”.
За інформацією прес-служби авіакомпанії, очікується, що найближчим часом контрагенти побачать кошти на своїх рахунках.
“У першій половині дня компанія також розраховує відновити переговори з аеропортом “Шереметьєво” щодо погодження графіка подальших платежів. По завершенню переговорів розраховуємо відновити польоти в Росію”, – повідомила прес-служба.
“АероСвіт” відзначає, що поки скасований ранковий рейс Київ-Москва (виліт о 07:00 за київським часом). Ранковий рейс з Москви до Києва буде відправлений відразу після підтвердження з боку “Шереметьєво” і Росавіації відновлення обслуговування “АероСвіту”. Поки в разі скасування вильотів компанія доставляє пасажирів рейсами перевізників-партнерів.
Як уточнило джерело в “АероСвіті”, проблеми з платежами, зокрема, виникли у зв’язку зі складною, багатоступеневою процедурою узгодження ключових рішень в авіакомпанії.
“Пропозиції менеджменту не завжди отримують схвалення, незалежно від аргументації. В тому числі і щодо платежів, навіть коли компанія має в своєму розпорядженні достатні кошти на рахунках. Таким чином, “АероСвіт” виявився занадто вразливим і не зміг протистояти концентрації лобістських зусиль, спрямованих на призупинення його оперування в Росії”, – відзначило джерело.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас