Британія звинуватила Microsoft в ухиленні від сплати податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія звинуватила Microsoft в ухиленні від сплати податків

348
Влада Великобританії, яка раніше звинуватила низку великих міжнародних компаній в ухиленні від сплати податків, тепер висунула звинувачення проти технологічного гіганта Microsoft Corp., пише газета Daily Telegraph.
Як з’ясував уряд країни, зареєстрований в Ірландії підрозділ Microsoft – Microsoft Ireland Operations Ltd. – зафіксувавши виручку 1,7 млрд фунтів стерлінгів ($2,73 млрд) від інтернет-операцій, не заплатив з них жодного пенсу корпоративних податків у скарбницю Великобританії. Американська компанія платить податки від онлайн-продажів Windows 8 та іншого програмного забезпечення в Люксембургу та Ірландії, де податки з корпорацій нижчі, ніж у Великобританії.
“Microsoft виплачує податки в повному обсязі, як того вимагає закон, у всьому світі. Підрозділи Microsoft повністю сплачують податки в тих юрисдикціях, в яких ведуть свої операції, – йдеться в повідомленні компанії. – Ми регулярно проводимо аудити в наших основних податкових юрисдикціях, щоб бути впевненими, що компанія дотримується всіх законів”.
За винятком податків з інтернет-операцій, Microsoft виплачує в британську скарбницю корпоративні податки з інших сегментів свого бізнесу, включаючи маркетинг.
У листопаді комітет з контролю над використанням державних коштів парламенту Великобританії звинуватив американські компанії Amazon, Google і Starbucks в ухиленні від сплати податків “в промисловому масштабі” за допомогою складної системи бухгалтерських стратегій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас