У 2013 році ціна золота може досягти 2000 доларів за тройську унцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2013 році ціна золота може досягти 2000 доларів за тройську унцію

Банківські метали
1090
«Останнім часом поведінка ціни на золото відносно долара виглядає не зовсім стабільною. За короткий проміжок часу його вартість могла піднятися до 1800 доларів за тройську унцію, а пізніше впасти до 1670. Можливо, таке падіння не можна назвати нищівним, але на ринку фіксували зниження за місяць на 130 доларів за унцію, що становить 7%. Таким чином, слід зазначити, що ціна не постійно прагне вгору, а спостерігаються періоди як зростання, так і падіння, – прокоментував начальник казначейства ТАСкомбанку Андрій Василенко. – Якщо говорити про довгострокове вкладення коштів на рік і більше, то ціна золота, ймовірно, буде змінюватися в бік підвищення і в наступному році може сягнути 2000 доларів за тройську унцію. Поточна ціна за унцію становить 1 700 доларів. Таким чином, ми можемо говорити про приблизний річний дохід до 16%.
Важливо розуміти, що купівля дорогоцінних металів – інструмент тривалого використання для великих інвесторів і подібне вкладення має сенс, тільки якщо інвестор має в своєму розпорядженні достатньо велику суму.
Пересічний українець, який володіє сумою, скажімо, 1 000 доларів і хоч вкласти її в кілька грамів золота, повинен пам’ятати, що дорогоцінний метал важче реалізувати. Обмін доларів на гривні – більш легкий і зрозумілий процес, адже на кожному розі є обмінні пункти, де можна в будь-який момент обміняти валюту на гривню.
А ось ситуація з золотом інша: по-перше, треба враховувати, що банківська маржа між курсами купівлі та продажу дорогоцінного металу може досягати 5%. Відповідно, отримати якийсь дохід можливо тільки за умови, якщо ціна купівлі зросла більш ніж на 5%. По-друге, золото не так легко здати. Клієнту, який купив золото в банку, найпростіше буде продати його назад цьому ж банку. У будь-якому випадку для продажу металу необхідно пройти відповідну процедуру, яка передбачає експертну оцінку справжності дорогоцінного металу».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас