У Києві через вибори впав попит на елітну нерухомість - на 45-50%, порівняно з весною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві через вибори впав попит на елітну нерухомість - на 45-50%, порівняно з весною

Нерухомість
1068
За даними сайту DOM.ria.ua, вибори депутатів до Верховної Ради України призвели до зниження попиту на елітну нерухомість у столиці України. Так, у жовтні-листопаді попит на ринку дорогих будинків і котеджів (вартістю від 1 млн доларів) знизився практично на 45-50%, у порівнянні з найбільш активним весняним періодом цього року.
При цьому, затишшя в даному сегменті ринку почало спостерігатися якраз перед виборами (в кінці жовтня). Однак, і в листопаді ринок елітної нерухомості ще повністю не відновив свою активність.
Як з’ясував DOM.ria.ua, головною причиною зниження попиту на елітне житло в останні півтора місяці ріелтори називають те, що багато потенційних покупців такої нерухомості (великі бізнесмени, політики) у виборчий період просто побоювалися показувати наявність у них великих сум грошей.
При цьому, вже починаючи з грудня ріелтори знову прогнозують активізацію даного сегменту ринку нерухомості.
До слова, спад попиту в сегменті дорогого житла призвів до того, що багато ріелторів почали все частіше використовувати нові оригінальні підходи в продажах таких будинків. Так, багато з них почали все частіше залучати покупців за допомогою відео-та 3D-турів по об’єктах, днів відкритих дверей тощо.
У той же час, продавці одного з елітних будинків у Києві, вартість якого становить 950 тис. доларів, з метою залучення клієнтів навіть організували в ньому дводенну виставку картин і скульптур.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас