Каськів запевняє, що скандал з LNG-терміналом вичерпано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Каськів запевняє, що скандал з LNG-терміналом вичерпано

Енергетика
1631
Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України заявляє, що скандал навколо будівництва LNG-терміналу – вичерпаний.
Зокрема, як повідомили у відомстві Владислава Каськіва (голова Держінвестпроекту), шляхом обміну листами з компанією Gas Natural Fenosa повністю врегульовано непорозуміння, яке виникло внаслідок підписання 26 листопада цього року угоди Про співробітництво між Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України з компанією Gas Natural Fenosa.
У повідомленні Держагентства наголошується, що іспанська компанія не ухвалювала рішень «з питань участі в консорціумі з будівництва терміналу», але підтвердила свою попередню участь у реалізації національного проекту LNG-термінал, зокрема, розробці підрозділом компанії Gas Natural Fenosa Engineering (Socoin) ТЕО.
«У зв’язку із зазначеним, Держінвестпроект висловив подяку «за видатний внесок компанії в реалізацію Національного проекту LNG термінал і зазначив, що ця робота була здійснена на високому професійному рівні», – підкреслили у відомстві Каськіва.
Якщо говорити про незручну тему персони підписанта, через якого, власне, і виник скандал навколо угоди Про співробітництво між Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України та компанією Gas Natural Fenosa з іспанського боку, то своїм листом іспанська компанія повідомила українській стороні, що Джорді Сарда Бонвехі, який підписав документ нібито від імені GasNatural Fenosa, «зробив це на власний розсуд».
«Також Gas Natural Fenosa надав Держінвестпроекту копію свого листа на його адресу, в якому компанія визначає суть своїх претензій до пана Джорді Сарда Бонвехі, як підписанта Угоди з боку Gas Natural Fenosa», – додали українські чиновники.
У зв’язку з цим відомство повідомило, що взяло «до відома» надану інформацію і зазначило відсутність в тексті згаданої Угоди будь-яких взаємних юридичних і фінансових зобов’язань. Сторони висловили взаємну готовність надавати один одному допомогу в з’ясуванні будь-якої додаткової інформації з цього питання.
«Держінвестпроект відзначив конструктивний підхід Gas Natural Fenosa щодо швидкого врегулювання зазначеного непорозуміння, оскільки воно стало інструментом дискредитації Національного проекту LNG-термінал і предметом політичних спекуляцій третіх сторін – супротивників енергетичної незалежності України», – додали чиновники.
Як повідомлялося, 26 листопада Держінвестпроект заявив, що підписав угоду про створення консорціуму інвесторів проекту «LNG-термінал». Партнером України повинна була стати іспанська компанія Gas Natural.
Однак, незабаром Gas Natural SDG заявила, що не підписувала жодних контрактів і взагалі вперше про таке чує.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас