Укладено тисячний договір пільгової іпотеки під 3% - — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укладено тисячний договір пільгової іпотеки під 3% -

Кредит&Депозит
1040
Тисячний договір у рамках держпрограми здешевлення вартості іпотечних кредитів до рівня 3% річних підписаний 28 листопада в Вишневому (Київська обл.), повідомила прес-служба Державної спеціалізованої фінансової установи (ДСФУ) “Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву” в середу.
“Загальна кількість громадян, які підтвердили своє право на отримання компенсації та відпрацьовують можливість отримання кредиту, у відповідності з внутрішніми умовами банківських установ, становить уже більше 2,2 тис., і цей показник зростає”, – наведені в повідомленні слова голови правління Держфонду Леоніда Рисухіна.
Крім того, в рамках реалізації держпрограми забезпечення молоді житлом на розгляді Держфонду налічується 16,5 тис. заявок на отримання пільгових кредитів, додав він.
За словами Л.Рисухіна, в рамках реалізації Держфондом програм держпідтримки в забезпеченні доступним житлом громадян, зокрема “Доступне житло 70х30”, “Молодіжне кредитування під 3% річних” і “Здешевлення іпотеки 3% +13%”, отримали можливість поліпшити житлові умови 2,096 тис. сімей в Україні.
“За умови фінансування цих програм Міністерством фінансів в повному обсязі до кінця року цей показник може скласти 3,4-3,6 тис. сімей”, – підкреслив Л.Рисухін.
Як повідомлялося з посиланням на віце-прем’єр-міністра інфраструктури України Бориса Колесникова, в рамках реалізації держпрограми “Доступне житло” в Україні в 2013 році планується побудувати 10 тис. квартир, а до 2015 року – вийти, мінімум, на 100 тис. квартир.
Раніше прем’єр-міністр України Микола Азаров повідомляв, що збільшення кількості учасників держпрограм “Доступне житло”, що передбачає, зокрема, компенсацію відсоткової ставки позичальнику з боку держави, до 100-200 тис. сімей щорічно дозволить Україні за 10 років вирішити житлову проблему.
Фінансування держпрограми “Доступне житло”, що передбачає компенсацію державою частини відсоткової ставки з іпотеки до рівня 3% річних, за словами М.Азарова, в 2013-му може зберегтися на рівні 2012 року і складе 1 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас